Het is weer als vanouds aan de Berkenlaan.
Het is weer als vanouds aan de Berkenlaan. Foto: Jan van Kleef

Zwieren, zwaaien, gokken en botsen: de kermis is als vanouds

ZWARTSLUIS - Het is weer als vanouds aan de Berkenlaan: de kermis staat er opgesteld. De week van Koningsdag is op verschillende plaatsen weer volledig gevuld met activiteiten.

Zo vond vrijdagavond al het evenement ‘Heel Zwartsluis Bakt’ plaats, waarbij Sluziger zich van hun beste kant konden laten zien op het gebied van bakken. Mensen konden hun spektakel inleveren in de bakkerij van Roy Ekkelenkamp. De oranjevereniging nam de creatie in ontvangst. "We maken een foto en Roy snijdt een punt uit je taart zodat hij kan proeven. De rest mag je meenemen naar huis, zodat je er samen van kan genieten", kondigde de Oranjevereniging vooraf aan op Facebook.

Zondag vond er een dienst plaats in de feesttent. Die werd drukbezocht. Foto's van Jan van Kleef daarvan zijn te zien op onze website.
In de rest van Zwartewaterland is overigens ook het nodige georganiseerd in de aanloop naar Koningsdag. Zo was er zaterdagavond in de feesttent in Genemuiden al een feestavond. In alle plaatsen wordt Koningsdag dit jaar weer als vanouds gevierd. Dat levert vermoedelijk veel gezellige momenten op.
In deze krant is verder vrijwel niets over Koningsdag te vinden vanwege de deadline op dinsdagmiddag. Op onze website komen wel foto's van Koningsdag en ook in de krant van volgende week is de nodige ruimte voor foto's.