Mattenschippersrace was zwaar door harde wind

(vervolg van de voorpagina)

Zowel Kolk als Te Velde spreken van een zware race. "Maar we hebben het onderling heel erg goed gehad", vindt Te Velde. "We hebben alles uit de kast gehaald wat we konden." Kolk spreekt van een 'vliegende start'. "We moesten starten op de tweede positie, maar we lagen na de eerste honderd meter direct al op kop."

Wel was de harde wind toch een beetje een spelbreker. Handig (soms) bij het zeilen, maar minder bij het jagen, het voorttrekken van het schip middels een touw, en bomen, waarbij het schip met een vaarboom (een lange, dikke stok) varend wordt gehouden. Dat gebeurt door de boom in het water te steken en het schip daarmee als het ware vooruit te 'duwen' over het water.
De Vijf Gebroeders mocht zich gelukkig prijzen met een jonge ploeg. "Door de onervarenheid van de ploeg zijn we soms wat teruggeslagen, we missen Jan Postma", zegt Kolk. "Maar we hadden een machtig mooie ploeg tussen de 16 en de 50 jaar. Dat heeft ons zeker geholpen. We hebben niet veel geoefend, maar de harde kern was erbij die keren dat we het wel gedaan hebben."
Bij de Dageraad was ook een heel goed team, vindt Te Velde. "Ook met jonge mensen, die het schip goed kenden. We hadden goede jagers en goede bomers. De manoeuvres bij Zwartsluis gingen daarom fantastisch."

Toch zorgde de wind voor wat tegenslag. Beide schepen moesten de motor starten. "Het lastige van deze race is dat het bedoeld is om het zonder motor te doen", legt Te Velde uit. Dat lukte overigens de meeste schepen niet en ook de Vijf Gebroeders en de Dageraad redden het niet met alleen mankracht. "Maar je kon er niet zoveel aan doen", zegt hij. "Wij hebben even de motor aangehad om door de brug te komen", zegt Kolk. "En iets voor de finish hebben we er nog weer eentje ingehaald. Dat zorgde wel voor euforie en een geweldige kick."

'Motorminuten' zorgen ervoor dat schepen teruggeplaatst worden in de uiteindelijke tijd. Dat deed de Dageraad, die voor de Vijf Gebroeders over de finish ging, de das om. Te Velde: "We hebben een fantastische race gehad, maar het moeizame was de afrekening met de motorminuten. Dan wordt het een papieren uitslag en dat is niet goed voor de traditie van de race."