Hilly Beens en Greet Westerop beste sjoelers


ZWARTEWATERLAND - Hilly Beens en Greet Westerop kwamen vorige week woensdag als beste sjoelers uit de bus bij de verschillende sjoelcompetities in Zwartewaterland.

Bij Sjoelvereniging Zwartewaterland werd een indrukwekkende serie van Hilly Beens onlangs doorbroken. Voor even, want afgelopen woensdag stond Hilly Beens gewoon weer op haar vertrouwde bovenste plek in de hoogste klasse A. 

Ze kwam tot een score van 1386 punten en gooide maar liefst 110 punten in de plus. Hendrikus Rook eindigde als tweede met 1192 punten. Daarmee bleef hij 30 punten onder zijn gemiddelde. Henk Oostenbrink kwam uit op plek drie met 1167 punten. Hij gooide maar liefst 73 punten in de min. 

In de klasse B mocht Diana Krause zich winnaar noemen met 1189 punten (+29). In de klasse C was Jannie Beens zeer goed op dreef. Ze schoof maar liefst 110 punten in de plus. Met een score van 1168 punten eindigde ze bovenaan in de klasse C. Andere winnaars waren Kla Landsman (klasse D), Geesje de Bruyn (klasse E) en Joke Beldman (klasse F)

Bij De Vrolijke Schoevers wist Greet Westerop voor de tweede keer op rij te winnen. Ze kwamen vorige week woensdag tot een score van 1198 punten (+3.8). Ook Sienie Koers behaalde een positieve score. Met 1269 punten (+3.4) eindigde ze als tweede. Truus Bles was de nummer drie in de hoogste hoofdklasse A met 1122 punten (-2.9). In de klasse A gooiden alle sjoelers in de min. Grietje Lachenal legde beslag op de eerste plek met 1077 punten. In de klasse B ging de winst naar Jo Frederiksen met een score van 904 punten (+10.6).