René van der Weij: 'Aanvallend gevaarlijker worden'

GENEMUIDEN - Trainer Van der Weij van Sportclub Genemuiden baalde uiteraard van de remise tegen Swift. “Maar ik heb wel genoten van de passie en de strijd van mijn jongens. Vandaag zat er een goede drive in", aldus Van der Weij.

Na de matige uitbeurt bij ASV De Dijk oogde het spel van Sportclub Genemuiden inderdaad een stuk beter. Maar de ploeg deed zichzelf tekort door twee dure punten te laten liggen. 

"We moeten zorgen dat we aanvallend gevaarlijker worden. Daar moeten we echt mee aan de slag. Het is zuur dat je gelijkspeelt. We laten één keer een man lopen. Daar komt een kans uit en die gaat er gelijk in.”

Door de remise is de voorsprong van koploper Urk opgelopen tot vier punten. “We spelen nog vijf finales. In de laatste wedstrijd spelen we thuis tegen Urk. Dan moeten we zorgen dat we niet meer dan twee punten achter staan, zodat deze wedstrijd een echte finale wordt”, besluit Van der Weij.

Sportclub Genemuiden heeft nog een pittig programma. Zaterdag wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen het sterke RKAV Volendam, een ploeg met veel voetballend vermogen. Een week later staat de uitbeurt bij SDC Putten op het programma. 

Op Hemelvaartsdag speelt Sportclub Genemuiden thuis tegen AZSV en een week later treft de ploeg in Emmeloord Flevo Boys. De competitie wordt in Genemuiden afgesloten tegen Urk. 

Piet Breman wint vanuit Geel

GENEMUIDEN - Piet Breman heeft de eerste vitessevlucht bij PV de Snelvliegers op zijn naam geschreven. 

Zaterdag was de eerste vitesse-vlucht voor de leden van PV de Snelvliegers. Dit keer gingen de duiven naar het Belgische Geel (177 km). 

Het weer was goed, dus de duiven werden al om 8.30 uur gelost. Dit keer met een matige oostenwind, waardoor de snelheden niet boven de 75 km per uur uitkwamen. 

Om 10.53.06 klokte Piet Breman de snelste duif , gevolgd door Albert van Riesen, die wederom genoegen moest nemen met de tweede plaats. 

De derde plaats was voor de combinatie Tiem Schilder en René van der Sluis.