Sportclub gaat door met Thijs Dekker

GENEMUIDEN - Thijs Dekker heeft zijn contract bij Sportclub Genemuiden met een jaar verlengd. Jannick de Lange wordt door Genemuiden gestald bij DESZ (zie artikel pagina 5). Sportclub Genemuiden laat weten dat de selectie voor komend seizoen rond is.

Thijs Dekker kende een zeer ongelukkige start bij Sportclub Genemuiden. Hij brak tijdens de eerste training zijn middenvoetsbeentje, waardoor hij de eerste seizoenshelft nauwelijks speelminuten kon maken. Bij zijn rentree werd dan ook afgesproken het evaluatiemoment naar achteren te schuiven. 

“De afgelopen weken is gebleken dat zowel Thijs, de staf van Sportclub 1 als de technische commissie zeer tevreden zijn over de ingezette weg, ware het niet dat een verlenging lastig werd, omdat met het aantrekken van speler Yoran Popovic de selectie in principe al rond was voor het nieuwe seizoen”, zo laat Sportclub weten. “Echter door het recente vertrek van Ramon Beens naar WVF en ook het feit dat we Jur van Dalfsen de tijd willen geven om goed te herstellen en we hem niet geforceerd willen brengen, zal het defensieve middenveld voor het komende seizoen minder goed bezet zijn. Vandaar dat is besloten om het contract van Thijs Dekker te verlengen met een jaar. Hiermee heeft Sportclub Genemuiden de selectie rond, met uitzondering van de spelers die wellicht doorstromen vanuit het tweede of de JO19”, aldus Sportclub. 

Jasper Tuinman, nu nog eerstejaars JO19-1, traint momenteel met de eerste selectie mee, maar blijft voorlopig zijn wedstrijden gewoon bij JO19-1 blijven spelen. "Het is de bedoeling dat hij straks structureel mee zal trainen met het eerste elftal en dat hij ook onderdeel van de eerste selectie uit zal maken.”