DESZ houdt informatieavond over sportpark

ZWARTSLUIS - DESZ houdt op maandagavond 23 mei vanaf 20.00 uur een informatieavond in de kantine over de ontwikkelingen op Sportpark Cingellanden. Leden van DESZ worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

“Afgelopen zomer is de metamorfose van de kantine op een succesvolle wijze afgerond. Daarmee ging een grote wens van ons als vereniging in vervulling. Nadat eerder ook het kunstgras op veld 1 en 2 succesvol zijn vervangen en het jaar daarvoor het dak van de kantine gerenoveerd is, blijven we werken aan een toekomstbestendig sportpark waar we trots op kunnen zijn”, zo laat DESZ weten. 

De aankomende jaren zijn er wensen op het sportpark die de club graag tot stand wil brengen. “Tijdens de ledenvergadering op 11 april heeft Atze ten Klooster deze plannen benoemd, maar we hebben vanuit de vergadering ook andere wensen teruggekregen. Deze nemen wij uiteraard serieus en is mede de aanleiding voor een informatiebijeenkomst”, aldus DESZ. 

De eerste wens vanuit het bestuur is het realiseren van een nieuwe werkplaats/magazijn op korte termijn. "Dat vraagt om een flinke investering en tevens leven er binnen het bestuur verschillende visies ten aanzien van dit onderdeel. Daarom willen we graag het onderwerp 'ontwikkeling accommodatie' breder trekken dan alleen het bestuur om de meningen onder de leden te peilen. Op basis van deze feedback zal het bestuur zijn keuzes gaan bepalen en verwerken in een meerjarenplan, aldus DESZ. 

"Openheid is altijd goed. Het bestuur staat open voor een goede discussie. Het is altijd om meer draagkracht te creëren", zo vult DESZ-bestuurslid Gerjan Kronenberg aan.

Weer sjoelzege
Hilly Beens

GENEMUIDEN - Hilly Beens was vorige week woensdag opnieuw de grote winnaar bij Sjoelvereniging Zwartewaterland Genemuiden. Ze won de strijd in de hoogste klasse A. 

In deze klasse gooiden alle sjoelers in de min. Hilly Beens wist de schade met een score van 1254 punten (-22) het meeste te beperken. Henk Oostenbrink eindigde als tweede met 1200 punten (-40). De derde plaats was voor Hendrikus Rook met 1159 punten (-63). 

In de klasse B ging de winst naar Betsie Mol. Ze was de enige die in de plus wist te gooien. Ze kwam tot 1126 punten (+7). Jansje Kornet kwam op plek twee terecht met 1161 punten (-4) en Lummie Lindeboom op plaats drie met 1060 punten (-40). 

Jannie Beens deed opnieuw van zich spreken. Dit keer gooide ze maar liefst 114 punten boven haar gemiddelde met een score van 1179 punten. Achter Beens eindigde Ge Oostenbrink als tweede. Ze gooide met een score van 1101 punten 27 punten in de plus. De derde plaats ging naar Betsie Halfwerk met 1024 punten (-74). Kla Landsman pakte de winst in de klasse D met 1109 punten (+58). Anneke Bruintjes eindigde hier als tweede met 1005 punten (-32). Geesje de Bruyn was terug te vinden op de eerste plek in de klasse E met 1034 punten (+24).