'Betekenisvol bestaan' pijler in coalitieakkoord

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - 'Omzien naar elkaar' is belangrijk als het gaat om een 'betekenisvol bestaan'. Dat schrijven SGP, ChristenUnie en PvdA in het coalitieakkoord. Zij willen daarvoor aandacht vragen in de komende raadsperiode.

"Voor het ervaren van een positieve gezondheid is het belangrijk dat inwoners naar elkaar omzien en zich verbonden weten met anderen en de samenleving. Ons vitale verenigingsleven, kerken, andere ontmoetingsmogelijkheden, het vrijwilligerswerk en de mantelzorg dragen hier in belangrijke mate aan bij", schrijven de partijen.

Ze vragen vooral aandacht voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. "We streven ernaar dat inwoners naar vermogen duurzaam participeren in de samenleving en de arbeidsmarkt. De eigen kracht en het netwerk van inwoners worden hierbij zoveel mogelijk benut. Waar nodig bieden we begeleiding en ondersteuning voor aandachtgroepen zoals mensen met een beperking, nieuwkomers / inburgeraars, uitkeringsgerechtigden en minima. We stimuleren inclusief werkgeverschap."