Nikai 4 Life overhandigt cheque van 17.012 euro

KAMPEN - Ter nagedachtenis aan de geboortedag van Nikai, 17 jaar geleden, heeft Stichting Nikai 4 Life dinsdag 3 mei een cheque overhandigd aan hoofdonderzoeker Jarno Drost van de Drost Research Group. De donatie van 17.012 euro werd met grote waardering door Jarno Drost in ontvangst genomen. 

Vorige week dinsdag zou Nikai 17 jaar zijn geworden, maar hij mocht slecht 12 jaar worden, vandaar 17.012 euro .Daarnaast werden er Nikai 4 life-focusvogels uitgedeeld voor ieder kind dat onder behandeling is in het Prinses Maxima Centrum. De focusvogel vormt een mooie afleiding, omdat kinderen tijdens sommige vervelende handelingen, zoals prikken en infuus inbrengen meer op de vogel letten dan op de medische handeling. Nikai gaf deze vogels altijd aan kinderen die moesten huilen of die angstig waren. Stichting Nikai 4 Life zet dat initiatief voort. Madelien Hoes van het Prinses Maxima Centrum nam de Nikai 4 Life-focusvogels in ontvangst namens alle kinderen en medewerkers van de pedagogische zorg.

Eenkhoorn laat
zich zien in Giro

BALATONFÜRED - Pascal Eenkhoorn heeft zich afgelopen weekeinde goed laten zien in de Giro d’Italia. De Genemuidenaar greep in Hongarije net naast de bergtrui.

In de tijdrit scoorde Eenkhoorn zaterdag al punten voor het bergklassement. Een dag later probeerde hij dit te verzilveren in de derde etappe. Hij plaatste een demarrage op de laatste klim en won de sprint om drie punten voor het bergklassement van Rick Zabel. Het was echter net niet genoeg. Beide renners hadden evenveel punten, maar omdat Zabel hoger staat in het algemeen klassement kreeg hij de blauwe bergtrui om zijn schouders.