Afbeelding
Foto: Picasa

De week door de foto's van Joke Veldman

GENEMUIDEN -  Vanaf nu blikt elke editie van Weekblad de Stadskoerier een fotograaf uit Zwartewaterland in negen beelden terug op de afgelopen zeven dagen. Afwisselend zijn dat de fotografen Gerrit Slurink uit Hasselt, Jan van Kleef uit Zwartsluis en Joke Veldman uit Genemuiden. 

De laatste fotografe is deze week aan de beurt. Joke Veldman fotografeert veel in de natuur in en rondom haar woonplaats Genemuiden. Ook volgt ze vaak werkzaamheden en andere projecten en fotografeerde ze regelmatig voor de Stadskoerier en andere media.in Zwartewaterland.

Joke ging in een buitengewoon zonnige meiweek op pad met haar camera.en kwam terug met een afwisselende serie foto's. Thema van haar reportage is 'genieten'. 

Genieten

Over de keuze van haar foto's schrijft Joke de volgende begeleidende woorden. "De opkomende zon is genieten. De mooie groene sloot is genieten. De kikkers genieten. Weer boten in de haven, dat is genieten. De schafttijd van de grasmaaier aan het water, de dame op het bankje en de boot op het water dat is drie keer genieten. De schapen aan het grazen in de zon, dat is genieten. De schapen in de schaduw aan het water, dat is genieten. In de prijzen bij Tuincentrum van Dijk dat is genieten. Jonge meerkoeten in het riet dat is genieten. En dat allemaal in Genemuiden."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding