SGP wil veiliger oversteek voor vluchtelingen

KAMPERZEEDIJK – De provinciale SGP maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid voor Oekraïense kinderen die op de Kamperzeedijk naar school gaan. Volgens de partij is de oversteek over de drukke provinciale weg ‘erg onoverzichtelijk’ en zijn er maatregelen nodig. 

De SGP doelt op de vluchtelingen die sinds enkele maanden op het Westererf aan de Kamperzeedijk-West wonen. Ze werden tot voor kort met een auto naar een basisschool in Genemuiden gebracht, maar nu gaan ze op de fiets naar De Driester. Volgens de SGP is de oversteek met de scherpe bochten ook gevaarlijk als de kinderen onder begeleiding van volwassenen fietsen. Daarom pleit de partij voor een snelle oplossing die de oversteek veiliger maakt voor kinderen en volwassenen.

Gouden echtpaar geeft bankje cadeau

HASSELT - Het gouden echtpaar Kijk in de Vegte – Withaar uit Hasselt schenkt een bankje aan de gemeenschap. Dat doen ze omdat ze al vijftig jaar in Streukel mogen wonen en daar genieten van het mooie uitzicht. 

Het echtpaar gunt iedere wandelaar een moment van rust om ook van dat beeld te genieten. Burgemeester Bilder onthult donderdag het bankje aan de Van der Vechtlaan 114.

Concert La Muze

ZWARTSLUIS – Klein Vrouwenkoor LaMuze geeft op 21 mei voor het eerst in 2,5 jaar weer een concert. Locatie is de Hervormde Kerk in Mastenbroek. Het concert begint om 15.30 uur.

“Ondanks alle beperkingen van de afgelopen tijd hebben we voor en na de Lockdowns toch geregeld kunnen repeteren, al was het soms behelpen. Het wordt hoog tijd dat we weer een optreden geven”, vertelt koorlid Coby van den Berg.

La Muze laat een aantal liederen uit het repertoire horen. Ook is er een solo-optreden, een duet van twee koorleden en een muzikale bijdrage van pianist Yaroslav Kolpakov. Het koor staat onder leiding van dirigent Angelica Braam. In juni doet LaMuze mee aan een Korenfestival op Schiermonnikoog..De kerk is open om 15.00 uur. De entree is vrij, bezoekers kunnen een bijdrage in de schaal bij de uitgang leggen.

Overijssel: genoeg Natura2000

ZWOLLE - Provinciale Staten van hebben in de Statenvergadering een motie aangenomen waarin zij uitspreken dat ze geen nieuwe Natura2000 gebieden in Overijssel willen. 

De SGP-motie kreeg steun van PVV, FMO, VVD, OCL en het CDA. Aanleiding is de door het Rijk aangekondigde actualisatie van de Natura2000 doelen. De indieners vinden dat Overijssel met 24 Natura2000-gebieden meer dan ruim bedeeld is. Zij stellen dat Overijssel absoluut niet zit te wachten op nieuwe N2000-gebieden met de bijbehorende opgaven. Het Rijk neemt naar verwachting in de loop van 2022 een besluit en voert eerder gesprekken met onder andere de provincies en maatschappelijke organisaties.