Hasselters verkennen deze week wandelend de omgeving van hun eigen woonplaats.
Hasselters verkennen deze week wandelend de omgeving van hun eigen woonplaats. Foto: Gerrit Slurink

Hasselters mogen eindelijk weer vier avonden aan de wandel

HASSELT – Na twee jaar gedwongen rust kunnen liefhebbers van de avondvierdaagse weer aan de bak. Ongeveer vijfhonderd Hasselters trekken deze week ’s avonds hun wandelschoenen. Bij het defile van komende donderdagavond worden ze toegezwaaid door burgemeester Bilder. Die wacht de deelnemers op bij De Hazelaar.

Onder stralende weersomstandigheden leggen de wandelaars de routes af. Alleen maandagavond was het nog even spannend of donder en bliksem zouden uitblijven, maar uiteindelijk zat het weer mee. Zoals gebruikelijk was de start bij De Prinsenhof. Daar konden deelnemers zich ook nog aanmelden. "Er lopen net wat minder wandelaars mee dan tijdens de laatste edities. Blijkbaar is dat toch de invloed van corona. Ook loopt niemand de 15 kilometer. Onder de scholen en bij De Hazelaar leeft het evenement nog steeds volop", vertelt Nienke Fijnvandraat van de organiserende commissie van Scouting de Veste.

Ook in Zwartsluis en Genemuiden kunnen wandelaars de komende weken vier avonden op pad. Buurtvereniging De Moerasvogel zorgt in Zwartsluis voor de tiende keer voor de organisatie. De wandelvierdaagse staat hier van maandag 30 mei tot en met donderdag 2 juni op de kalender. De inschrijving is ondertussen geopend. Genemuiden volgt twee weken later. Looplustigen moeten hier de avonden van 13 tot en met 16 juni vrij houden. Inschrijven kan digitaal vanaf 1 juni.