Zwartsluis is klaar voor de Nationale Sleepbootdagen.
Zwartsluis is klaar voor de Nationale Sleepbootdagen. Foto: Anja Bos

Voorwaarts trapt Sleepbootdagen af

ZWARTSLUIS – Muziekvereniging Voorwaarts opent op Hemelvaartsdag (12.00 uur) de Nationale Sleepbootdagen. Daarmee staat de organisatie stil bij het eeuwfeest van het korps uit Zwartsluis. Na de openingswoorden vanaf het water geeft Voorwaarts een ongetwijfeld spetterend openingsconcert.

De vijftiende Nationale Sleepbootdagen op 26, 27 en 28 mei staan opnieuw bol van de hoogtepunten. Tijdens het evenement meren zo’n tweehonderd sleepboten en opduwers af in Zwartsluis. Daarnaast is er een afwisselend en gratis programma voor jong en oud.

Na de opening wordt om 14.00 uur het startsein gegeven voor de traditionele damsimultaan. Even later maakt Zwartsluis zich op voor het voorprogramma van SluisPop, met in het hoofdprogramma de formatie Fragment. In de avonduren begint, zodra de schemer invalt, de avondvaart en ook daarbij vinden muzikale optredens plaats.

Ook op vrijdag en zaterdag is er volop beleving aan de wal. Met op vrijdag de jeugddag, waarin onder meer muziek en dans van de band Energy X. Ook is er, zoals op alle dagen, een demonstratie met modelopduwers. De Nacht van Zwartsluis begint vrijdag om 21.00 uur. Bij de lokale horecagelegenheden brengen meerdere bands dan vanaf verschillende podia een groots opgezet muziekprogramma. Zaterdag is de ‘braderiedag'.

Voor het actuele programmaoverzicht: www.sleepbootdagen.com