Pleidooi voor huur op Binnenveld (vervolg voorpagina)

GENEMUIDEN -  partijen zien ook graag huurwoningen. Rietman wil wat dat betreft ook in conclaaf met Wetland Wonen. "Wel moet duidelijk zijn of er behoefte is aan huurwoningen. Huren is niet het meest populaire werkwoord in Genemuiden en we moeten niet bouwen voor leegstand.”

De plannen beslaan overigens niet het complete Binnenveld. Het stuk tussen Muiderheim en de bergingsvijver valt nu buiten de planvorming. Partijen vragen wel om bij de vormgeving en ontwikkeling vast met een volgende fase rekening te houden. Ook zijn niet alle typen woningen mogelijk, omdat het plan niet in hetzelfde water mag vissen als Tag-West.

Via bibliotheek naar droombaan

ZWARTSLUIS - Bibliotheek Zwartsluis helpt werkzoekenden bij het vinden van hun droombaan. Samen met JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, verzorgt de Bibliotheek op maandag 23 mei (van 19.30 tot 21.30 uur) het Droombaanspel. Dat is een leuke en interactieve eerste stap op weg naar de ideale baan.

Tijdens het Droombaanspel gaan maximaal acht deelnemers samen op weg langs vragen over hun droombaan. Daarbij stimuleert spelleider Marleen Strampel alle deelnemers om hun eigen kennis in te zetten. Zo ontdekken ze wat hun droombaan is, maar ook welke stappen zij zelf kunnen zetten om hun droombaan te vinden. Interesse? Meld je dan aan via www.bibliotheekzwartewaterland.nl/agenda of bij de Bibliotheek Zwartsluis, 038-3866555.

IJsseldeltadag is na twee jaar terug

REGIO - Ook de IJsseldeltadag is terug van twee jaar weggeweest. De activiteiten van de jaarlijkse dag zijn dit jaar gecentreerd op het Kampereiland.

"Ontdek de parels van het Kampereiland, want die zijn er volop. Bezoek klein Kampen, duik in het historie van het gebied, ga mee met de boot, wandel langs de rietlanden, proef de smaak van pure producten en meer", prijst de organisatie het evenement aan. 

Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn bezoekers onder meer welkom bij zuivelboerderij Erf 1, Museumboerderij Kampereiland en bij Antoons Erf. In De Driester aan de Kamperzeedijk is een kleedjesmarkt.