Raad praat over bouw vervolg Om de Weede

HASSELT - De gemeenteraad praat donderdagavond over de volgende fase van woonwijk Om de Weede. In dit plan 1B is ruimte voor 205 woningen. De vergadering is niet besluitvormend. Belanghebbenden kunnen dus meepraten over het onderwerp.

Vooralsnog plant de gemeente 61 vrijstaande woningen in de vervolgfase van het Hasselter nieuwbouwproject. Die worden allemaal volgens particulier opdrachtgeverschap gebouwd. Dat geldt ook voor een deel van de 34 twee-onder-een kapwoningen. 

Verder bestaat het plan uit 39 rijtjeshuizen, 27 levensloopbestendige woningen en 44 appartementen. Binnen het plan is ruimte beschikbaar voor twaalf sociale huurwoningen. Mogelijk verandert die gedachte nog en komen er in plaats van de twaalf rijtjeswoningen 24 gestapelde woningen voor huishoudens tot twee personen.

Boerderijocatie

Onderdeel van Plan 1B is ook de zogenoemde boerderijlocatie aan Ter Wee. Daarop rust de bestemming wonen of kleinschalig recreatief. De gemeenteraadsvergadering in het stadhuis begint donderdagavond om 20.00 uur.