De kampioenen van de Bleistarte.
De kampioenen van de Bleistarte. Foto: Jan Willem Oldenbeuving

Driebanders de Bleistarte kampioen

ZWARTSLUIS - Het driebandteam van de Bleistarte is vorige week kampioen geworden in de B2-klasse. De Sluzigers stegen in de laatste speelronde van de derde naar de eerste plek in de competitie en komen op zaterdag 21 mei in actie bij de gewestelijke voorronde in Hoogeveen.

Met nog één ronde voor de boeg had de Bleistarte zeker niet de beste papieren. Het biljartteam uit Zwartsluis stond op een derde plek met 556 punten. De Mug uit Meppel was de nummer twee met 558 punten en de Schout uit Hoogeveen was lijstaanvoerder met 560 punten. Op woensdagavond moest de Mug uit naar 't Westeinde in Nieuwleusen. De nummer twee van de ranglijst verloor met 36-22 en dat bood kansen voor de Bleistarte. De Sluzigers kwamen op donderdagavond in actie in Hoogeveen tegen HBC. De Bleistarte moest 25 punten behalen om te klimmen naar plek twee en dat lukte. In een spannende wedstrijd werd HBC met 29-30 verslagen.
Zo waren er ineens kampioenskansen voor de Bleistarte, dat moest hopen op een mindere avond van de Schout in Oudleusen op vrijdagavond. En dat gebeurde. De Schout had 26 punten nodig, maar verloor met 30-23 in Oudleusen, waardoor de Bleistarte de verrassende kampioen was. Voor zowel het publiek als voor de spelers van de Bleistarte een grote verrassing.
Afgevaardigde Westerbeek van District Zwolle en Omstreken toonde zich aangenaam verrast en reikte de medailles en het kampioensvaantje uit aan de leden van de Bleistarte.