MAF-gezin op de Pieperhoeve

GENEMUIDEN – De familie Paas is momenteel op verlof in Nederland. Op zaterdag 11 juni houdt de thuisfrontcommissie een ontmoetingsmiddag op zorgboerderij De Pieperhoeve aan de Kampezeedijk.

De afgelopen drie jaar werkte de familie voor Mission Aviation Fellowship (MAF) in Papoea Nieuw Guinea. Op De Pieperhoeve vertellen Arjan, Aartje en hun kinderen over hun ervaringen in de afgelopen jaren. De kinderen kunnen zich prima vermaken met verschillende activiteiten. Ook voor de inwendige mens wordt, geheel kosteloos, gezorgd.

De Wieden in bloei

REGIO - Zonnig gele boterbloemen en knallend roze koekoeksbloemen bloeien uitbundig op de natte hooilanden. De libellen vliegen overal en de koninginnenpage laat zich zien. Dit is het moment om de Wieden te (her)ontdekken. Bezoekerscentrum De Wieden is een goed startpunt. 

Bijvoorbeeld tijdens de stiltewandeling op zondag 5 juni of tijdens de vaarexcursies. Ook een beklimming van de watertoren bij Sint Jansklooster levert onvergetelijke beelden op. Een aanrader is ook de ecowaterbus die bezoekers over het water naar Giethoorn of Blokzijl brengt. Kijk op www.natuurmonumenten.nl/bcdewieden voor meer informatie.

Een serenade van Voorwaarts

ZWARTSLUIS – Voorwaarts houdt 2 juli een serenadedag. De muzikanten van de honderd jaar oude vereniging lopen dan door Zwartsluis en geven op verzoek serenades.

Bij een serenade speelt Voorwaarts minimaal twee marsen. Liefhebbers betalen tien euro per mars, donateur 7,50 euro. Mail tot 20 juni voor een boeking naar jubileum@voorwaartszwartsluis.nl.