Vol programma Sleepbootdagen (vervolg pagina 1)

ZWARTSLUIS - De eerste van de drie Nationale Sleepbootdagen kent meerdere hoogtepunten. Dat is SluisPop, het muziekspektakel op en bij de Kolksluis met dit jaar als topformatie Fragment. En in de avonduren staat de verlichte avondvaart op het programma. 

Deze start tussen negen uur en half tien en voert over Zwarte Water en Meppelerdiep. De brug aan de Hasselterdijk staat voor dit onderdeel geruime tijd open. Het wegverkeer wordt omgeleid.

Opvallend element op vrijdag is het optreden van de formatie Energy X/Take 7 aan de Kolksluiskade. Voor de jeugd is er die dag een kleedjesmarkt en op het water valt genoeg te beleven wanneer de sleepboten en opduwers in actie komen. Traditioneel wordt de vrijdag afgesloten met de populaire Nacht van Zwartsluis..

Zaterdag is de altijd gezellige braderiedag. Een dweilorkest zorgt voor gezellige klanken en evenals op donderdag en vrijdag geeft Eleven Modellbau een demonstratie met hun op schaal gebouwde sleepboten. De Kolksluuszangers besluiten achter in de middag het driedaags festijn met een optreden aan de Havendijk. Voor die tijd zijn er nog de spectaculaire opduwerwedstrijden in de Kolksluis.

Voor een actueel overzicht van het programma: www.sleepbootdagen.com/programma

Motormuis moet voorlopig lopen

ZWARTSLUIS - Nog lang niet elke automobilist weet dat de maximum snelheid op de Conradsweg tegenwoordig 60 kilometer per uur is. Dat blijkt althans uit de controle die de politie vorige week hield op de weg tussen Zwartsluis en Rouveen.

Vier bestuurders reden meer dan dertig kilometer te hard. Een motorrijder won deze dubieuze wedstrijd. Hij had 147 kilometer per uur op zijn teller staan.