Commissaris van de Koning, burgemeester Bilder en de Heutink-directie
Commissaris van de Koning, burgemeester Bilder en de Heutink-directie Foto: PIeter Polman

Eeuwling Heutink Groep mag zich sinds vrijdag hofleverancier noemen

GENEMUIDEN – Heutink Groep mag zich sinds vrijdag hofleverancier noemen. Commissaris van de Koning Heidema kwam naar Genemuiden om het bedrijf het predikaat en alles wat daarbij hoort te overhandigen. Dat gebeurde in De Kaaihof waar Heutink Groep het eeuwfeest vierde.

Vijf generaties Heutink terug schreef het bedrijf zich in 1921 in bij het handelsregister. “Al gaat de geschiedenis eigenlijk driehonderd jaar terug. In 1741 kwam Alexanders Heutink vanuit Bentheim naar Genemuiden. Vermoedelijk op zijn paard…”, grapt directeur Helmich Heutink, die tegenwoordig het bedrijf leidt.

Honderd jaar geleden begon de moderne geschiedenis. Vooral na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde de onderneming zich in razend tempo. Overal in de regio waren woningen nodig en Heutink bouwde volop mee. “Ook daarna speelde Heutink een grote rol in de woningbouw. Een goed voorbeeld is de wijk Stadshagen waar het bedrijf veel bouwde”, zei de commissaris van de Koning bij zijn toespraak.

Volgens hem heeft Heutink ondertussen meer dan vijfduizend woningen, kerken, scholen en gebouwen neergezet. “En dat met ondertussen de vijfde generatie aan het roer. Heel knap dat het bedrijf alle stormen van de tijd heeft doorstaan en zich nu ook duurzaam ontwikkeld”, leidde Heidema zijn ceremoniële activiteiten in. 

Prestigieuze projecten

Ook burgemeester Bilder was bij de feestelijkheden aanwezig. Hij roemde de ‘prestigieuze projecten’ die Heutink ook ver buiten de regio Genemuiden neerzet. “Dan loop je in Amsterdam en kom je bedrijven tegen als Beens, Pleijsier en ook Heutink die werken aan projecten waar anderen vol bewondering naar kijken.”

Directeur Helmich Heutink stond uiteraard ook stil bij ‘de fantastische leeftijd’. Hij bedankte zijn vader Helmich, die destijds de stap van metselaar naar aannemer zette, waarna zijn zoon zich letterlijk ontwikkelde tot ontwikkelaar. Ook wees Heutink op het werk van de honderd medewerkers die het succes van het bedrijf mogelijk maken.