Rondvaartbootje terug in de Sluziger haven

ZWARTSLUIS - De Sluuspoort 1 is klaar voor het nieuwe seizoen. De afgelopen maand werd al op afroep gevaren, maar vanaf Hemelvaartsdag vaart het populaire rondvaartbootje weer elke dag door de haven van Zwartsluis. “Dat lijkt gewoon, maar dat is het zeker niet als je weet dat het bootje twee jaar lang niet heeft kunnen varen in verband met de coronaperikelen”, meldt het bestuur van Sluuspoort.

Maar nu wordt in alle opzichten een nieuwe en frisse start gemaakt. De Sluuspoort 1 is namelijk voor de start van het seizoen 2020 al voorzien van een nieuwe motor. Nu de coronamaatregelen voorbij zijn, kan die motor daadwerkelijk aan de slag. De nieuwe motorisering is enkele jaren geleden mogelijk gemaakt door de medewerking van meerdere sponsoren, die op deze wijze een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de toeristische activiteiten binnen Zwartsluis. 

Het bootje leidt namelijk veel bezoekers rond in de haven van Zwartsluis. De schippers laten dan de imposante sluizen, de turfeilanden en andere interessante locaties zien. Ook helpt Sluuspoort 1 bootjestoeristen bij het doen van boodschappen in het centrum van Zwartsluis. 

Sponsoren

Bestuur, medewerkers en vrijwilligers van Sluuspoort en in het bijzonder de enthousiaste groep vrijwillige Sluuspoort 1-schippers zijn blij dat ze dankzij deze medewerking dit seizoen weer aan de slag kunnen. Zij spreken daarom hun dank uit richting de sponsoren HEBO, Interfloor Tapijt Vinyl Project, Scheepswerf Geertman, PWR Motoren, Jachthaven De Kranerweerd, Koos Slurink Watersport en Belettering, Recreatiestichting Zwartewater, familie Blei en de gemeente Zwartewaterland.