Deelnemers aan de Nationale Sleepbootdagen arriveerden maandag al in de havens rondom Zwartsluis, zoals hier in Genemuiden.
Deelnemers aan de Nationale Sleepbootdagen arriveerden maandag al in de havens rondom Zwartsluis, zoals hier in Genemuiden. Foto: Erik Driessen

Zwartsluis laat zich de komende dagen ouderwets meeslepen

ZWARTSLUIS - De eerste sleepboten arriveren vandaag (woensdag) in de haven van Zwartsluis. Ze zijn net zoals veel inwoners van het dorp klaar voor de Nationale Sleepbootdagen. De organisatie werkt ondertussen nog volop aan de laatste aanvullingen en details van het programma. 

Nadat vier weken geleden alsnog ‘groen licht’ werd gegeven voor het evenement is alles uit de kast gehaald. Een flinke opgave voor het lokale stichtingsbestuur en de bestuursleden van Vereniging De MotorSleepboot. Van een evenement dat aan een zijden draadje hing hebben zij weer een publiektrekker weten te maken met veel (gratis) activiteiten op het water en op de wal. Juist de korte voorbereiding maakte improvisatie nodig en dat betekent dat deze week nog een klap op meerdere onderdelen moet worden gegeven. Zeker is dat 190 sleepboten en opduwers ligplaats kiezen in Zwartsluis. Zeker is ook dat de officiële opening zoals gebruikelijk met trompetgeschal en tromgeroffel gepaard gaat. 

Hoofdrol Voorwaarts

Bij die opening, donderdag 12.00 uur, speelt de honderdjarige muziekvereniging Voorwaarts de hoofdrol. Traditioneel is dat bij de opening een rol is weggelegd voor de ambassadeurs van het evenement. Dat zijn burgemeester Eddy Bilder en de oud-burgemeesters Kobes, Van der Woude en Hofland. Meer Nationale Sleepbootdagen op pagina 3 van deze De Stadskoerier.