Afbeelding
Foto: Jan van Kleef

Hasselt’s Mannenkoor zingt in De Schans

Algemeen

ZWARTSLUIS - Het Hasselt’s Mannenkoor’ verzorgde maandag een optreden in Woonzorgcentrum De Schans. Stichtingsvoorzitter Barend Vinke verwelkomde de bezoekers en het koor als ‘Zwartewaterlanders in zomerkleding’. 

Het koor is opgericht op 27 oktober 1969 en bestaat uit zo’n 38 zangers. Er wordt zowel a-capella als met instrumentale begeleiding gezongen. Dit onder artistieke en inspirerende leiding van dirigent mevrouw Svetla Kleijn-Anastasova. De Bulgaarse woont sinds 2006 in Nederland. De eerste jaren was ze dirigent van Schipperskoor ‘De Kolksluuszangers’ uit Zwartsluis. Het repertoire bestaat uit geestelijke liederen, populaire ontspanningsliederen en liederen uit musicals en opera. In De Schans werden voor de pauze geestelijke liederen gezongen, na de pauze populaire. De belangstellenden in De Schans kwamen met dit gevarieerde muzikale aanbod volledig aan hun trekken en kijken terug op een verrassend concert. 

Er staan de komende weken meer activiteiten op het programma. Zo is er op 15 juni een boottocht voor bewoners en senioren, op donderdagavond 16 juni een optreden van Muziekvereniging Voorwaarts en op vrijdagmiddag 17 juni de jaarlijkse haringparty.