Celstraf voor autodief uit Zwolle

ZWOLLE (JPZ) – De 27-jarige Zwollenaar die in januari bij het winkelcentrum in Zwartsluis werd klemgereden in een gestolen wagen is dinsdag tot 15 maanden cel veroordeeld. Bij de aanhouding had hij de sleutel van nog een gestolen auto op zak.

Het was aan J. B. om deze Ford Fiesta 'even weg te zetten', zo zei hij over de opdracht die hij had gekregen. Toen hij even een ritje maakte, werd hij prompt klemgereden en gearresteerd. 

Op zak had hij de sleutels van nog een wagen. De Ford Fiesta waarin hij zat was eind januari gestolen in Zwolle. De sleutels waren van een Ford Ka die in Zwartsluis was weggenomen. De rechtbank achtte diefstallen van de wagens bewezen.

Bedreigen ex

B. werd ook veroordeeld voor het bedreigen van een ex. ''Ik zweer het op mijn dooie broer jij gaat dood'', zo luidde onder meer de bedreiging, waarin hij verwees naar de op oudjaarsdag 2019 in Zwolle vermoorde Henk Wolters. Dat was zijn broer. Zijn ex had het dure horloge van Henk, dat aan B. was gegeven, in beheer. Hij vreest dat zij het verpatst heeft. Ook het stelen van kentekenplaten, van onder meer een jas uit een auto, van bezit van een boksbeugel en stiletto achtte de rechtbank bewezen.

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Klaas Eenkhoorn nieuwe raadsnestor

HASSELT - Klaas Eenkhoorn is de nieuwe raadsnestor. Het gemeenteraadslid van de PvdA vervangt daarom burgemeester Bilder als die tijdens vergaderingen afwezig is.

De 'eretitel' met de bijbehorende functie is weggelegd voor het raadslid met het meeste aantal dienstjaren in de gemeenteraad. Mochten er meerdere raadsleden zijn met dezelfde staat van dienst, dan bepaalt de leeftijd wie de plaatsvervangend voorzitter is. De gemeenteraad moet nog wel formeel beslissen over het aanwijzen van de raadnestor. Dat gebeurt in de vergadering van morgenavond (donderdag).