Donutdag bij het Leger des Heils in Genemuiden

GENEMUIDEN – Komende vrijdag is het Donutdag in het Kruispunt van het Leger des Heils aan de Kruisstraat. Bezoekers krijgen gratis donuts en kunnen die ook versieren. Naast de lekkernij is er koffie en gezelligheid. 

Het Leger des Heils heeft een band met donuts. De donut werd bekend toen aan het front van de Eerste Wereldoorlog jonge heilssoldates van het Leger des Heils verse donuts uitdeelden aan infanteriesoldaten (Engels: doughboy). De vrouwen die de donuts uitdeelden, werden al snel ‘donutmeisjes’ (Engels: doughnut dollies’) genoemd. 

De donut werd een symbool van alles wat het Leger des Heils deed om de ontberingen te verlichten van de aan de frontlinie vechtende mensen. Sindsdien deelt het Leger overal ter wereld donuts uit. Bij rampen en noodsituaties, maar ook op donutdag. Want juist in moeilijke tijden, kan iedereen veen lach op z’n gezicht gebruiken. Deze donuts maakt het Leger des Heils niet zelf. De donuts worden allemaal gratis verstrekt door de lekkerste donutbakker van het land: Donut Worry Be Happy. En donuts eten doe je niet alleen. Het delen van een donut is het delen van het geluksmoment! Donutdag is vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur.