Afbeelding
Foto: Henk Kuik

De Nationale Sleepbootdagen in acht beelden

ZWARTSLUIS - Fotografen uit Zwartewaterland nemen in acht beelden de week door. Dit keer zorgt Henk Kuik uit Zwartsluis voor die terugblik. Hij bezocht uiteraard de Nationale Sleepbootdagen die het dorp letterlijk en figuurlijk op sleeptouw namen.

Burgemeester Eddy Bilder en drie van zijn voorgangers openden op Hemelvaartsdag het nautische evenement. Zij zijn de ambassadeurs van de Nationale Sleepbootdagen. Bijna tweehonderd sleepboten en opduwers waren toen al afgemeerd in Zwartsluis. Al snel kwamen duizenden bezoekers naar het dorp. De donderdag bleek achteraf de drukste dag van het evenement, maar ook op vrijdag en zaterdag genoten veel bezoekers van de gezellige sfeer in Zwartsluis. Naast de nautische elementen is er een omlijstend programma met onder meer muzikale optredens, demonstraties, een damsimultaan, een kermis, een braderie, de Nacht van Zwartsluis en veel andere activiteiten. Bijzonder was dit jaar bijvoorbeeld het spetterende openingsconcert van Voorwaarts. De muziekvereniging uit Zwartsluis bestaat precies een eeuw.

Henk Kuik was bij veel activiteiten aanwezig. De inwoner van Zwartsluis fotografeert regelmatig voor de lokale media, waarbij de nadruk ligt op sport en natuurfoto's. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding