Gezocht: boomgaarden voor schoolkinderen

ZWARTSLUIS – Hoogstambrigade Zwartewaterland en JOGG Zwartewaterland zijn op zoek naar boomgaarden in Zwartewaterland. Daar willen de organisaties met groepen van ongeveer dertig basisschoolkinderen een uurtje fruit komen plukken.

De brigade en JOGG zijn vooral op zoek naar locaties in of rondom Zwartsluis. “Dit jaar hebben we daar wel een boomgaard aangeplant, maar dat duurt nog een paar jaar voor we daar de vruchten kunnen plukken”, schrijven ze op de social media. De hoogstambrigade plantte onlangs bomen aan langs het nieuwe Cingellandenpad, bij de sportvelden van DESZ.

De organisaties willen leerlingen kennis laten maken met vers fruit uit de bomen. Naast het proeven tijdens het plukken worden er drie emmers met fruit meegenomen naar school om ze daar te gebruiken. JOGG is een landelijk initiatief waarbij gemeente Zwartewaterland is aangesloten. Doel is dat jongeren gezond leven en meer bewegen.

Wie een boomgaard heeft waar de kinderen welkom zijn, kan een berichtje sturen naar coordinator@hoogstamboombrigadezwartewaterland.nl.