Let op: inzameling afval op zaterdag

ZWARTEWATERLAND - Komende zaterdag 4 juni is de inzameling van afval en grondstoffen. 

Dit in plaats van Tweede Pinksterdag. Het kan voorkomen dat de inzameling op een ander tijdstip dan gebruikelijk is. De gemeente vraagt daarom de containers voor 07.00 uur op straat neer te zetten.

Lekker eten en praten met de boer

REGIO - IJsseldelta en Vechtdal Boert Bewust organiseren zaterdag op het Grote Kerkplein in Zwolle Van Riek tot Vork. Bezoekers schuiven aan mooi gedekte tafels en krijgen een gerechtje geserveerd. 

Via een koptelefoon maakt de gast aan tafel kennis met een boer uit de omgeving die de ingrediënten van het gerechtje produceerde. Van Riek tot Vork brengt de bezoeker op een speelse manier dichterbij de boer en legt de link tussen dat wat je eet en waar dat vandaan komt. 

Antoon Kanis, voorzitter IJsseldelta Boert Bewust: ‘We bieden een verfijnd gerecht aan waarbij de bezoeker door een smaakversterkend audioverhaal het verhaal achter een gerecht te weten komt. Verschillende geluiden nemen je mee naar het platteland. Startend bij een boer uit de omgeving die over zijn product begint te vertellen en eindigend bij het gerechtje op het bord. Evenement 'Van Riek tot Vork is mogelijk door Leader, Europa, Rabobank, LTO Noord, Agrifirm en een aantal andere sponsoren.