Afbeelding
Foto: Erik Driessen

Nieuw uiterlijk entree Genemuiden

GENEMUIDEN - Wie Genemuiden binnenkomt vanaf de provinciale weg naar Hasselt moet even wennen. De entree van Genemuiden ondergaat een behoorlijke metamorfose met de nieuwe watergang langs de Randweg waar momenteel druk aan wordt gewerkt.

Dit kanaaltje tussen het Varkensgat en de Bergingsvijver is nodig voor de waterberging. Niet alleen voor het industrieterrein dat in de komende jaren wordt uitgebreid, maar ook voor de rest van Genemuiden. Bij zware neerslag hoeft het regenwater straks niet meer via het riool worden afgevoerd. 

Zo'n gescheiden stelsel is een van de maatregelen die gemeente Zwartewaterland neemt met het oog op het veranderende klimaat. Deskundigen verwachten de komende jaren meer zware buien. Afvoer van dat hemelwater zorgt op steeds meer plekken in Nederland soms voor overlast. Het water gaat straks via duikers onder de Nijverheidsstraat, onder de provinciale weg en onder de Krommesteeg door. Eerst worden daarvoor kabels en leidingen verlegd. 

De werkzaamheden duren volgens verwachting tot augustus. Momenteel is het fietspad richting het industrieterrein niet begaanbaar. Autoverkeer kan wel over de Randweg en de Nieuwe Weg. De entree van Genemuiden verandert de komende jaren verder door de uitbreiding van het industrieterrein. Ook komt er een nieuwe rotonde voor een betere verkeersafwikkeling.