Peter Timmerman wint vlucht vanuit Morlincourt

GENEMUIDEN - Peter Timmerman heeft bij PV de Snelvliegers de tweede midfondvlucht vanuit Morlincourt gewonnen.

Ook deze keer werd er gevlogen vanuit Morlincourt (400 kilometer). Dit keer was het een duivin van Peter Timmerman, die ondanks een aantal extra ronden bij aankomst rond het hok, de eerste prijs pakte. 

De tweede plaats was voor de doffer van Albert van Riesen. De combinatie Tiem Schilder/René van der Sluis eiste de plekken drie tot en met vijf voor zich op.

Ruutvoorn houdt
toernooi op gras

GENEMUIDEN - Volleybalvereniging Ruutvoorn houdt op zaterdag 2 juli een volleybalgrastoernooi. Het toernooi gaat alleen door bij voldoende deelname. 

Het toernooi wordt zoals gebruikelijk afgewerkt bij de grasveldjes rond de Greentevijver. Hierbij nodigt Ruutvoorn mensen uit om met één of meerdere teams mee te doen. Mensen kunnen zich ook individueel opgeven als het niet lukt om een team bij elkaar te krijgen. De teams bestaan uit vier of zes spelers. De kosten bedragen 16 euro bij een team van vier personen en 25 euro bij een team van zes spelers. Het opgaveformulier is te vinden op de site van Ruutvoorn (https://www.ruutvoorn.nl/ruutvoorn-volleybaltoernooi-op-gras/). Het opgaveformulier kun je als PDF invullen, opslaan en als bijlage verzenden naar het mailadres: ruutvoorngrastoernooi@ziggo.nl..

DESZ komt met
jubileummagazine

ZWARTSLUIS - Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum heeft de jubileumcommissie van DESZ een speciaal jubileummagazine samengesteld. 

Om alvast in de sfeer van het 75-jarig jubileum en de feestweek te komen, ontvangen alle leden de komende weken dit magazine, waarin aandacht wordt besteed aan 75 jaar DESZ. Het jubileummagazine wordt tevens huis-aan-huis verspreid in Zwartsluis.

Sjoelzege Rook 

GENEMUIDEN - Hendrikus Rook was onlangs de winnaar in een sjoelronde van Sjoelvereniging Zwartewaterland Genemuiden. 

Rook gooide met een score van 1268 punten maar liefst 46 punten in de plus en greep daarmee de winst in de hoogste klasse A. Rook was de enige sjoeler in deze klasse die boven zijn gemiddelde gooide. Henk Oostenbrink kwam tot 1103 punten en gooide daarmee 137 punten in de min. Het leverde hem wel een tweede plaats op. 

In de klasse B ging Willem Speksnijder er met de winst vandoor. Hij gooide met 1173 punten nipt in de plus (+1). De andere sjoelers behaalden een negatieve score. De nummer twee, Lummie Lindeboom, kwam tot 1068 punten (-32). Jansje Kornet behaalde 1121 punten (-44). Jannie Beens won de strijd in de klasse C (1147 punten/+82) en Gea Kolk in de klasse D (1076 punten/+36).