50-jarig jubileumviering organist Harry Hamer

REGIO - Harry Hamer viert zijn 50-jarig jubileum als organist met een concert in de Nieuwe Kerk van Kampen. Het Hervormd Kerkkoor Kampen werkt mee aan de avond op vrijdag 17 juni, die om 19.30 uur begint.

Harry Hamer is in Kampen, maar ook in de verre omtrek, één van de bekende organisten. Op 30 april 1972 nam Harry, op 16-jarige leeftijd, voor het eerst plaats achter het orgel van de Nieuwe Kerk in Kampen. Sinds die tijd heeft hij heel wat orgels bespeeld en is een veel gevraagde organist. Hij geeft door het hele land orgelconcerten en is begeleider van heel veel koren. 

Tot aan zijn pensioen heeft Hamer orgellessen gegeven aan de plaatselijk muziekschool in Kampen. Nu zit hij al 50 jaar in het vak. “Harry zelf is daar dankbaar voor en wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan”, aldus de organiserende werkgroep.

Het Kerkkoor, waarvan Hamer de dirigent is, wordt begeleid door Harm Jan van de Sluis. Dat is een jonge organist die als leerling bij Harry begon en die ook één van zijn registranten is. Het concert is gratis toegankelijk, na afloop wordt er een collecte gehouden met het, door Harry Hamer zelf gekozen, doel Stichting Restauratie Bovenkerk, ten behoeve van de instandhouding van ‘ons Hinsz Orgel’.