FUNfare geeft eenmalig concert op de dweildag

HASSELT - Een groep dames van Hasselts Fanfare nam in 2010 het initiatief om een dweilorkest op te richten onder de naam ‘d’Hakkapel’. Min of meer als try-out verzorgden ze een optreden bij het ballonfestijn in Hasselt.

Hierna kwamen er diverse aanvragen binnen om een optreden te verzorgen. Van het bloemencorso Vollenhove, huwelijken, Cityrun Hardenberg tot de dweildagen in eigen stad. De musicerende dames op roze hakken kregen extra ondersteuning van heren uit het orkest en hiermee kwam de ludieke naamswijziging ‘d’Hakkapel met steunzolen’. “Helaas werd het meerdere muzikanten een te grote opgave om naast de orkestrepetities en concerten ook de repetities van het dweilorkest te moeten bezoeken en daarmee uiteraard optredens verzorgen. De club werd ontbonden”, schrijven ze in een persbericht

Met het jubileumjaar van de dweildag begon het toch weer bij de blazers en slagwerkers te kriebelen en besloten ze in te schrijven voor deelname aan deze 10e editie, maar buiten mededinging. "Eenmalig nog eens deelnemen aan deze supergezellige dag. Daarvoor hebben wij een ander repertoire ingestudeerd en zelfs een nieuwe outfit en naam. Van roze naar technicolor als ‘Hasselts FUNfare' hopen wij ons publiek te verrassen en trakteren op een leuk optreden”, aldus Karla Schelhaas, een van de leden.