Tevredenheid bij Olympia. De ploeg blijft in de derde klasse.
Tevredenheid bij Olympia. De ploeg blijft in de derde klasse. Foto: Martien Wursten

Olympia’28 brengt zwaar seizoen in Zwolle tot een goed einde

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE - Voor Olympia’28 kwam er vorige week dinsdagavond een einde aan een zwaar seizoen. De Hasselters speelden dinsdagavond het duel tegen HTC uit en kwamen uit op een 2-2 gelijkspel. Daardoor kwam HTC in de nacompetitie terecht en is Olympia geëindigd op een veilige tiende plek in de derde klasse C.

Drie dagen eerder werd het duel op de laatste speeldag in de 14e minuut gestaakt, nadat de arbiter een zweepslag opliep en niet meer verder kon. Vervolgens werd er geen vervanger gevonden en werd het duel gestaakt. 

Olympia stond op dat moment op 0-1 voorsprong via een treffer van Patrick Reuvekamp. Vorige week dinsdagavond werd het duel uitgespeeld. 

HTC moest met vijf treffers verschil winnen om te ontsnappen aan de nacompetitie en Olympia in dit degradatiemoeras te drukken. “In het begin stonden we enorm onder druk, maar het probleem van HTC is dat het geen scorend vermogen heeft”, aldus Olympia-trainer Hans Roeland. 

In de 15e minuut kon Roeland opgelucht ademhalen. Reuvekamp was trefzeker uit de tweede lijn: 0-2. Vijf minuten later miste Bertus Finke een strafschop namens Olympia. 

HTC had geen vertrouwen meer in een goede afloop, omdat het maar liefst zes keer moest scoren en bracht veel jonge spelers in voor de tweede helft. 

Olympia kwam onder druk te staan, maar pas in de blessuretijd deed HTC daadwerkelijk wat terug via twee treffers. Voor Olympia maakte dat niets uit. De ploeg speelt ook komend seizoen in de derde klasse. 

“Het was een seizoen met pieken en dalen, kenmerkend voor een jeugdig team. Onze piek was lang en duurde twee perioden. Daarna was het dal veel te diep en duurde het veel te lang. Het was een prima seizoen, maar in de laatste periode hebben we veel verloren. Dat had ook maar zo mis kunnen gaan. Maar we zijn lekker op de tiende plek geëindigd. Dat smaakt naar meer.”