Gemeente positief over financiën

ZWARTEWATERLAND - In een persbericht is de gemeente uitermate positief over de financiële toestand van de gemeente. Die blikt positief terug op vorig jaar.

"Ondanks de langdurige coronapandemie werden afgelopen jaar veel beleidsvoornemens werkelijkheid. In Zwartsluis bijvoorbeeld kwam een aanlegsteiger aan de Piepertkolk, Hasselt kreeg de Veerpoort terug en in Genemuiden startte de herinrichting van de Binnenhaven. In alle kernen werden verkeersknooppunten veiliger", aldus de gemeente. 

Die kondigde voor de komende 10 jaar 300 extra nieuwe woningen aan, bovenop de al geplande 450 woningen. En er werd gewerkt aan beleid om inwoners gezond en zelfredzaam te houden. Bij al deze activiteiten trokken de gemeente en inwoners samen op. 

De komende jaren gaat de gemeente op dezelfde voet door. De leefbaarheidsplannen krijgen een vervolg en op meer plekken wordt het verkeer veiliger gemaakt. Verder wil de gemeente het woningaanbod beter laten aansluiten op de behoeften van de verschillende doelgroepen. Ook gaat Zwartewaterland de dienstverlening verder digitaliseren om beter aan te sluiten op behoeften van inwoners. Uitgangspunt bij dit alles blijft financieel degelijk beleid. 

De gemeenteraad bespreekt de jaarrekening op 23 juni en de zomernota en kadernota op 30 juni en 7 juli. De jaarverantwoording gaat over het afgelopen jaar (2021). De zomernota geeft een tussenstand van het huidige begrotingsjaar (2022). En de kadernota kijkt vooruit vanaf 2023 tot 2026. 

Winst Schilder/Van der Sluis en Heutink

GENEMUIDEN - De combinatie Tiem Schilder/René van der waren winnaars bij PV De Snelvliegers. 

Er stonden twee vluchten op het programma. Zo was er de derde midfondvlucht vanuit Chalons en Champagne (425 kilometer). De combinatie Tiem Schilder/René van der Sluis zette deze pittige vlucht naar hun hand en legde beslag op de eerste vijf plaatsen. 

Tevens stond de eerste overnachtfondvlucht op het programma. Deze vlucht vanuit Limoges (824 kilometer). werd gewonnen door Johan Heutink. Plaats twee was voor Siem en Karst Kolk. Plaats twee was voor Siem en Karst Kolk, gevolgd door weer een duif van Johan Heutink.