De vrouwen van Sportclub Genemuiden vieren een klein feestje in Hoogeveen na de zege tegen De Weide.
De vrouwen van Sportclub Genemuiden vieren een klein feestje in Hoogeveen na de zege tegen De Weide. Foto: Danique Jansen

Dames Sportclub Genemuiden ruiken promotie

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Het eerste damesteam van Sportclub Genemuiden is dichtbij promotie naar de eerste klasse. Zaterdag werd in de tweede ronde dik gewonnen van De Weide (1-5). Komende zaterdag kunnen bij winst tegen FC Ommen de champagneflessen worden ontkurkt.

Dit jaar eindigde Sportclub Genemuiden als vierde in de tweede klasse C en nam de ploeg een periode over van kampioen Sparta Nijkerk. Het was een seizoen met pieken en dalen. Sportclub presteerde goed, maar na een nederlaag bij ZAC op 5 april kwam de klad erin. “Dat was op een dinsdagavond met slecht weer. We waren eigenlijk beter, maar verloren met 4-0", vertelt Sportclub-trainer Jan Mulder. 

De titel raakte buiten beeld en de vierde plek was zo goed als binnen en daarmee ook een plek nacompetitie. De noodzaak om echt te vlammen was verdwenen en de ploeg kwam in een dipje terecht. Vervolgens begon de nacompetitie en was het geloof in eigen kunnen weer helemaal terug. "De meiden hebben de knop omgedraaid en gaan als een speer”, aldus Mulder. In de eerste ronde van de nacompetitie werd Leeuwarden Zwaluwen met 0-6 verslagen. Afgelopen zaterdag was De Weide het tweede slachtoffer van Sportclub Genemuiden in de nacompetitie. "We waren veel te sterk. We wonnen met 1-5, maar het had ook 1-7 kunnen zijn.”
Zaterdag kunnen de vrouwen van Sportclub Genemuiden het afmaken. Tegenstander is FC Ommen, dat als tweede is geëindigd in de klasse waarin ook Sportclub uitkwam. De wedstrijd wordt gespeeld op het sportcomplex van Rouveen. "We hebben thuis met 5-2 van ze gewonnen. Dat was in onze goede fase. Uit hebben we met 1-0 verloren”, aldus Mulder, die positief is gestemd. "Ik heb er heel veel vertrouwen in dat we het nu kunnen afmaken. De spelers willen graag promoveren. Ze zitten er al drie jaar tegenaan te hikken.”

Mocht Sportclub Genemuiden het zaterdag niet redden, dan krijgt de ploeg nog een herkansing. Zaterdag leek het er even op dat de promotie al binnen was door de winst tegen De Weide,  maar dat bleek volgens de KNVB even anders te zitten. Bij verlies tegen FC Ommen, gaat Sportclub Genemuiden in de herkansing. Volgens de voetbalbond is er een brief onderweg naar Sportclub Genemuiden, met daarin uitleg over de herkansing. "Die brief is nog niet binnen. We weten niet hoe het exact zit”, sprak Mulder op maandagavond. Een ding is wel zeker. Bij winst tegen FC Ommen is promotie een feit en speelt Sportclub Genemuiden komend seizoen in de eerste klasse.