Westerveen in het shirt van d'Olde Veste.
Westerveen in het shirt van d'Olde Veste. Foto: Aangeleverd

DESZ legt met Thom Westerveen nieuwe spits vast

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS - DESZ heeft vlak voor de overschrijvingsperiode toch nog een aanvaller weten vast te leggen. Thom Westerveen komt over van d’Olde Veste ’54, waar hij in het tweede team actief was.

Met Westerveen heeft DESZ een opvolger gevonden voor Tom Kisjes, die zoals bekend de omgekeerde weg bewandelt. De goalgetter van DESZ gaat straks met d'Olde Veste ’54 de hoofdklasse in. Door de komst van Kisjes kreeg Westerveen er een concurrent bij. Daarom gaat hij straks voor zijn kans bij DESZ en rekent hij op veel speeltijd, zodat hij zich goed kan ontwikkelen.

Westerveen (19) is een spits die ook als linksbuiten uit de voeten kan. Hij doorliep de hele jeugdopleiding bij de club uit Steenwijk. Bij DESZ komt hij Mika Esteie weer tegen. Beiden speelden samen in de jeugd bij d'Olde Veste in JO19. Westerveen is de derde versterking van DESZ. Eerder verzekerde de club zich al van de diensten van Jannick de Lange en Bram Makkink. Goalie De Lange wordt door Sportclub Genemuiden voor een jaar gestald bij DESZ, zodat hij ervaring kan opdoen. Makkink speelde eerder in de jeugd bij DESZ. De laatste vijf seizoenen speelde hij in het tweede van Sportclub Genemuiden.
Tegenover de komst van de drie genoemde spelers staat het wegvallen van Tom Kisjes, Henrico Abma, Herwin Talen, Jordy Slager, Bjorn Vinke en Gerjan Konterman. Abma gaat keepen bij ZAC en Talen en goalie Slager stappen over naar Rouveen. Vinke en Konterman stoppen.