Westra en Finke stoppen bij Olympia’28

HASSELT - Bij Olympia’28 vallen Bart Westra en Bertus Finke weg uit de huidige selectie. Er zijn geen versterkingen te noteren bij de derdeklasser uit Hasselt.

De 36-jarige Bas Westra maakte vele jaren deel uit van de eerste selectie en stopt. 

Eerder werd al bekend dat ook Bertus Finke gaat stoppen. In 2016 kwam hij over van Storica. Het afgelopen seizoen was zijn zesde voetbaljaar bij Olympia.

Popovic enige nieuwkomer bij Sportclub

GENEMUIDEN - Zoals verwacht is Yoran Popovic de enige nieuwkomer bij Sportclub Genemuiden. Hij wordt de nieuwe spits van de hoofdklasser.

Tegenover de komst van Popovic staat het vertrek van Lars Miedema. Sportclub Genemuiden besloot om het contract met de aanvaller niet te verlengen. 

Verder blijft de selectie van Sportclub Genemuiden ongewijzigd. De club liet al eerder weten de selectie rond te hebben. 

DESZ pakt uit
met feestweek

ZWARTSLUIS - Deze week viert DESZ het 75-jarig jubileum. Dat gaat gebeuren met tal van activiteiten. Er is voor ieder wat wils.

De feestweek gaat vanavond (woensdag 22 juni) van start met een receptie voor leden, genodigden en iedereen die DESZ een warm hart toedraagt. Alle sportclubs uit Zwartsluis en de voetbalclubs uit de regio hebben een uitnodiging gekregen. De receptie begint om 19.30 uur en wordt opgeluisterd door Hasselt Fanfare.

Op donderdag 23 juni is er een FIFA-toernooi voor jeugd van 11 tot 15 jaar. Inschrijven kan via de site van DESZ. 

Vrijdag 24 juni is er vanaf 15.00 uur een jubileumkinderbingo. Vooraf opgeven is niet nodig. Om 20.00 uur is er een voetbalquiz voor leden van DESZ vanaf 16 jaar. Opgave per team van maximaal vier personen. De deelname is gratis en opgeven kan via de site van DESZ.

Zaterdag 25 juni begint met familieochtend, waarvoor leden van DESZ zich dienen op te geven (via de site van DESZ). Er wordt afgetrapt met een gezamenlijk ontbijt en daarna is er een spelparcours. 

Vanaf 13.00 uur verzorgen vier freestylers een clinic. Bij deze clinic is ruimte voor 60 kinderen van JO10 tot en met JO13 van DESZ. Kinderen dienen zich op te geven via de trainers. Om 14.00 uur is er een reünie, waarbij oud-leden, oud-bestuursleden en oud-trainers van DESZ elkaar kunnen ontmoeten, ongedwongen samen kunnen zijn en lekker kunnen bijkletsen. Om 15.00 uur is er een wedstrijd tussen DESZ en het Duitse TUS 45 Warstein. 

Om 18.00 uur is de trekking van de jubileumverloting. Loten kosten 2,50 euro per stuk. Na de trekking begint de feestavond, waarbij Harm Wolters zal optreden.