Een aantal insecten in één beeld gevangen zijn de twee vlindersoorten, de kleine vos en het bruine zandoogje geflankeerd door een paar oranje soldaatjes.
Een aantal insecten in één beeld gevangen zijn de twee vlindersoorten, de kleine vos en het bruine zandoogje geflankeerd door een paar oranje soldaatjes. Foto: Gerrit Slurink

De week door de foto's van Gerrit Slurink

Fotografen gaan deze zomer op pad voor De Stadskoerier Extra. Zij blikken in de krant terug op de afgelopen week en delen met lezers wat zij door hun lens zagen. Deze week blikt de Hasselter fotograaf Gerrit Slurink terug. 

1. De kleine vos en het bruine zandoogje geflankeerd door een paar oranje soldaatjes. 

2. Een fleurig boerderijtje in Mastenbroek.  3. Hopelijk raken we het beeld van koeien in de wei niet kwijt en hoeven we hierover niet te zeggen 'gelukkig hebben we de foto's nog.' 

4. Een bijzonder mooi vogeltje op de stoep aan de Heerengracht. Thuis opgezocht wat voor vogeltje het was. Het bleek een baardmannetje te zijn waarvan het leefgebied bestaat uit rietvelden langs de oevers van meren en met riet begroeide moerasranden. 

5. Wandelend op de grens van Genne en Haerst zie je de prachtige voormalige havezate 'Den Doorn' vlakbij de Vecht. 

6. In Zwartewatersklooster kwam ik nog voorbij de traditionele schoven en die zie je dit jaar waarschijnlijk voor het laatst. Voor inwoner Ten Klooster wordt dit werk te zwaar en opvolgers zijn er niet die deze traditie voort willen zetten.  7. Een veldje met zonnebloemen.

8. Met een mooie zonsondergang over het Zwartewater sluiten wij de fotoweek af.


Een fleurig boerderijtje in Mastenbroek.
Hopelijk raken we het beeld van koeien in de wei niet kwijt.
Een baardmannetje waarvan het leefgebied bestaat uit rietvelden langs de oevers van meren en met riet begroeide moerasranden.
Wandelend op de grens van Genne en Haerst zie je de prachtige voormalige havezate 'Den Doorn' vlakbij de Vecht.
In Zwartewatersklooster kwam ik nog voorbij de traditionele schoven en die zie je dit jaar waarschijnlijk voor het laatst.
Een veldje met zonebloemen.
Zonsondergang Zwarte Water.