Gelukkig konden de wachtenden voor de Meppelerdiepbrug in het zonnetje genieten van het mooie uitzicht.
Gelukkig konden de wachtenden voor de Meppelerdiepbrug in het zonnetje genieten van het mooie uitzicht. Foto: Robert Jansema

(door Robert Jansema)

ZWARTSLUIS - Honderden automobilisten keerden vorige week donderdag hun auto of reden kilometers om. Het was het gevolg van een storing in de Meppelerdiepbrug. Volgens Rijkswaterstaat, die de brug beheert en bedient, was de twee uur durende storing het gevolg van een stroomstoring.

“Op donderdagmiddag viel de stroom uit bij de brug. Normaal gesproken schakelt het systeem dan over op de noodstroom. Echter viel de stroom uit op het moment dat de brug omhoog stond. Daardoor was het op dat moment niet mogelijk om over te schakelen op noodstroom”, zo concludeert Rijkswaterstaat achteraf.

Verkeersregelaars

De storing ontstond rond 15:00 uur. Veel automobilisten reden om via de veerpont of via Meppel. De provincie had inmiddels verkeersregelaars naar Hasselt gestuurd. Daar werden automobilisten via De Lichtmis naar Meppel gestuurd. Vanuit Meppel kon men de andere kant van het dorp bereiken.

Problemen

Het is niet de eerste keer dat de brug hapert. Vooral in de eerste twee jaar na de aanleg in 2015 was het regelmatig raak. Vrijwel maandelijks weigerden de brug of de slagbomen. Die problemen van destijds lijken geen rol te hebben gespeeld in de storing van afgelopen week.