Telefonische oplichters: 'factuur stadsgids betalen'

ZWARTEWATERLAND - Bedrijven in deze gemeente zijn benaderd door DMG Media, met het verzoek om een factuur te voldoen voor een advertentie in de gemeentegids. Het gaat hier om telefonische oplichters.

De oplichters suggereren dat er nog een factuur openstaat voor een advertentie in de Stadsgids Zwartewaterland. Ze doen voorkomen alsof u al jaren adverteert in de gids, maar dit is niet de officiĆ«le uitgave van de gemeente Zwartewaterland. Het beste is om de telefoonverbinding te verbreken en de eventuele mail met de zogenaamde factuur te verwijderen. Aangifte doen kan ook bij de Autoriteit Consument en Markt. Of melding maken via Radar, Opgelicht (AvroTros) en de Kamer van Koophandel Blijf alert: het is mogelijk dat de oplichters het blijven proberen met dezelfde tactiek onder een andere naam. Onze gemeente is niet de eerste die is lastig gevallen door deze dievenbende. In mei werd melding gemaakt van dezelfde streken in Zuidoost Brabant. 

Een andere vorm van telefoonterreur die onlangs opdook is die waarbij u (door een bandje met een Engelse stem) wordt geattendeerd op een probleem met uw BSN-nummer en vervolgens kunt worden doorverbonden om dit 'op te lossen'.