Afbeelding
Foto: Jan van Kleef

Altiband treedt op in De Schans

Algemeen

ZWARTSLUIS - De Altiband uit Meppel en omstreken kwam woensdag naar Zwartsluis voor een optreden in woonzorgcentrum De Schans. De band die in 1974 werd opgericht verzorgde een muzikaal optreden. Het is een drumband voor mensen met een verstandelijke beperking. De bandleider is Bert Koster uit IJhorst.

De bandleden spelen op veelsoortige muziekinstrumenten en de band beschikt over een zeer breed repertoire van luistermuziek tot meezinger. De trommels, sambaballen, tamboerijnen, bongo’s en bekkens worden geleid en ondersteund door de bandleider op keyboard. 

De oorspronkelijk naam van de drumgroep was ‘De Kamp’ en die begon met vijf leden. De oprichters waren de heren Strijker en Snijder. In 1987 werd de naam van de drumband gewijzigd in ‘De Altiband’ als eerbetoon aan de oprichters Albert en Tiny Strijker.
De stichting De Nieuwe Schans heeft deze band uitgenodigd voor een avondje onbezorgd muziek en besloten om dit aan te bieden aan de bewoners van De Schans, aanleunwoningen en senioren uit Zwartsluis. “Het was beslist de moeite waard om naar deze bijzondere, enthousiaste en muzikale groep te luisteren. Het spectaculaire optreden werd aan het slot door de volle zaal gewaardeerd met een warm applaus”, aldus de stichting. Het volgende optreden in De Schans is op donderdag 22 september met het Vollenhoofsch Visserskoor.

Enrico Kolk