Afbeelding
Foto: Henk Kuik

Dartvereniging tevreden over Euidarten

Algemeen

HASSELT - 51 darters stonden donderdagavond hun pijlen te gooien op het Euidarttoernooi van ‘Hasselt Open’, de dartvereniging uit de Hanzestad.

Het was drie jaar geleden dat er voor het laatst een darttoernooi tijdens het Euifeest werd gehouden en de organisatie was dan ook wat blij dat er 51 darters op het toernooi, waar er een hoofdprijs van 500 euro was voor de winnaar van het toernooi, waren afgekomen. Niet alleen plaatselijke of regionale deelnemers hadden zich aangemeld, maar ook vanuit Amsterdam hadden darters de weg naar dit toernooi gevonden. 

Nadat de voorrondes waren gespeeld, kwamen de uiteindelijke finalisten in de winnaarsronde en de verliezersronde tegen elkaar uit. In de verliezersronde was Sander Voorhorst uit Vollenhove de baas over Henrie Compagner uit Staphorst. De winnaar van de hoofdprijs, Arjan Konterman uit Meppel, was duidelijk sterker dan Tufail Backel uit Amsterdam.
In de winnaarsronde behaalden Tim Nieborg uit Zwartsluis en Joeij de Jong een derde plaats. In de verliezersronde waren dit Nico van ‘t Ende uit Hasselt en Teun Bakker. De organisatie was zeer tevreden over de opkomst en het verloop van het toernooi en ziet uit naar volgend jaar.

Enrico Kolk