Olympia '28 en Swift weten niet te scoren.
Olympia '28 en Swift weten niet te scoren. Foto: Erik Driessen

Olympia '28 start bekertoernooi met brilstand

SWIFTERBANT – Olympia ’28 begon het bekertoernooi zaterdag met een 0-0 gelijkspel tegen Swift ’64. Na twee nederlagen in het Tempelman-toernooi boekte de ploeg uit Hasselt daarmee het eerste resultaat. Tot tevredenheid van trainer Hans Roeland. Al zag die uiteraard, zoals het een trainer betaamt, ook nog voldoende verbeterpunten. 

Olympia ’28 begon het voetbalseizoen op een kurkdroog kunstgrasveld in Flevoland. Die mat leek de hitte nog een extra zetje te geven. De Hasselters moesten even wennen aan het officiële einde van de zomerstop. Swift begon beter aan het duel, zonder dat dit leidde tot opgelegde kansen.

Na een kwartier nam Olympia ’28 steeds meer het heft in handen, hoewel ook de veranderde veldsituatie niet leidde tot veel kansen. Jeffrey van den Belt was een keer gevaarlijk, maar kon uiteindelijk niet afdrukken. Aan de andere kant moest goalie Luuk Dorman ook een keer in actie komen.

Steeds slordiger

In de tweede helft bleken beide ploegen opnieuw aan elkaar gewaagd. Nu kwamen er ook meer momenten voor de goal. Opnieuw Van den Belt liet tot twee keer toe zien dat hij het voetballen niet verleerd is, terwijl Brian Snijder na een mooie solo op de polderdoelman stuitte. Richting het einde bleek dat beide ploegen eigenlijk nog in voorbereiding zijn. Het spel werd steeds slordiger en dus was een doelpuntloos gelijkspel het logische gevolg.

Hans Roeland kon daar na afloop wel mee leven. “Met het resultaat ben ik zeker tevreden, het voetbal kan nog beter. We spelen te veel de lange bal, maar daaraan gaan we de komende weken werken”, aldus de inwoner van IJsselmuiden, die net zoals veel andere trainers ‘erg laat’ aan de voorbereiding begon. Dat resulteerde tijdens het Tempelman meteen in een stevige 5-1 nederlaag tegen SV Nieuwleusen. “Maar die ploeg was duidelijk een maatje te groot. Tegen ASC Dalfsen verloren we vervolgens nipt met 2-1. Veel zegt dat allemaal nog niet, denk ik.”

Aan grote voorspellingen over het komende seizoen waagt Roeland zich ook niet. Hij weet dat hij met een jonge ploeg de competitie in moet. Een aantal routiniers hing de voetbalschoenen aan de wilgen en versterking van buitenaf kwam er niet bij. De selectie is smal.

Bovendien ontmoet Olympia het komende seizoen veel nieuwe tegenstanders. “Veel ploegen kennen we niet, dus het is moeilijk om in te schatten of deze competitie sterker is dan die van vorig jaar. Ik denk dat in deze afdeling met meer power wordt gespeeld. Voetballend moeten we overeind kunnen blijven.” En dan moet Olympia weg zien te blijven van die beruchte streep aan de onderkant. Maar ook daarbij wijst Roeland op onzekerheid. “De promotie/degradatie-regeling is nog niet bekend, maar ik hoop dat we daarmee ook niet te maken krijgen. Als we weg blijven van de streep, kunnen we denk ik tevreden zijn.”

CSV op bezoek

Komende zaterdag komt CSV '28 uit Zwolle op bezoek in Hasselt. Derde tegenstander in het bekertoernooi is de Noord Veluwe Boys uit Hattemerbroek.