Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh (archief

Eerste vinkje nieuwbouw Olympia '28 is gezet

HASSELT – “Het eerste vinkje is bijna gezet”, glimlacht Martien Wursten. De voorzitter van Olympia ’28 kijkt in Swifterbant toe naar de hoofdmacht van zijn vereniging en vertelt ondertussen over de bouwplannen van de club. Bij de eerste competitiethuiswedstrijd tegen buurman Rouveen douchen de spelers in de vernieuwde kleedkamers.

De ruimtes onder de hoofdtribune zijn ondertussen dertig jaar oud en dus ernstig aan vernieuwing toe. Wursten verwacht dat die werkzaamheden al voor de competitie zijn afgerond. “We hebben alles vernieuwd, de kleedkamers liggen er straks weer lekker fris bij”, zegt de voorzitter. In de wetenschap dat de volgende vinkjes van de bouw nog moeten worden gezet. De plannen voor de uitbreiding van de kantine liggen momenteel ter inzage. 

Wursten verwacht geen grote bezwaren en dat zou betekenen dat binnenkort met de klus begonnen kan worden. Naast de uitbouw van de kantine wordt dan ook een nieuw materialenhok gerealiseerd. En eigenlijk is Olympia ’28 dan nog niet klaar, weet Wursten. De voetbalvereniging kampt met een behoorlijk ruimtetekort qua velden. “We hebben er nu weer twee seniorenteams bij. Ook hebben we een nieuw 7X7-team met veel spelers uit IJsselmuiden en Kampen. Blijkbaar vallen die voor de sfeer bij ons. Daarnaast blijft Hasselt natuurlijk groeien en dat merken wij aan ons ledenaantal.”

Kunstgras

De club zou daarom graag kunstgras zien op een veldje dat al een tijd in gebruik is door vooral jeugdleden. Bij minder weer is dat echter niet geschikt voor de voetbalsport. Een verdere uitbreiding is een kwestie van de lange termijn. “De gemeente hanteert de KNVB-normen. Die zijn gebaseerd op de wedstrijden op zaterdag. Maar wij komen vooral tijdens de trainingsavonden in de problemen”, aldus Wursten.

Die zou graag onderdeel uitmaken van een KNVB-pilot. De voetbalbond wil kijken of de normen nog wel passen bij de huidige tijd. Concrete gesprekken daarover met de club uit Hasselt zijn er nog niet.