Opening tegen Rouveen mogelijk later

HASSELT – Olympia ’28 overweegt om de openingswedstrijd tegen Rouveen naar een later tijdstip te verplaatsen.

Dan zou het duel gecombineerd kunnen worden met de nodige festiviteiten. Bovendien trekt een latere start vermoedelijk meer publiek. 

Pascal Eenkhoorn rijdt tweede WK

GENEMUIDEN – Pascal Eenkhoorn gaat voor het tweede seizoen op rij het WK Wielrennen rijden. Hij maakt onderdeel uit van een achttal waarvan Mathieu van der Poel de kopman is. 

De wereldkampioenschappen op de weg zijn van 18 tot 25 september in het Australische Wollongong. “Ik ben er van overtuigd dat we met een uitgebalanceerde ploeg afreizen waarmee we ons mannetje kunnen staan in het gevecht om de wereldtitel”, zegt bondscoach Moerenhout. 

Moerenhout is blij dat Mathieu van der Poel heeft aangegeven met ambitie af te reizen naar Wollongong en beschikt met Dylan van Baarle ook over de nummer twee van het vorige wereldkampioenschap. ‘’Mathieu is een speerpunt maar we willen zeker de kracht van het gehele team benutten. Met circa vierduizend hoogtemeters wordt dit een slijtageslag. Ik ben blij een ploeg te hebben kunnen samenstellen waarmee we op dit lastige parcours mee moeten kunnen strijden voor de winst. We reizen met zelfvertrouwen en ambitie af’.''

Naast Van der Poel en Eenkhoorn reist Nederland af met Dylan van Baarle, Bauke Mollema, Daan Hoole, Taco van den Hoorn, Wout Poels en Jan Maas. 

Genemuidenaar Pascal Eenkhoorn maakte onlangs bekend dat hij vertrekt bij Jumbo Visma. Hij rijdt de komende seizoen in dienst van het Belgische Lotto, waar hij meer voor eigen kansen wil rijden.

Duivensucces voor Breman en Breman

GENEMUIDEN – Andre en Piet Breman beleefden vorige week twee goede duivenvluchten. Ze wonnen daarmee bij PC De Snelvliegers. De vereniging had twee vluchten op het programma: Een jonge duivenvlucht vanuit Morlincourt/Noyon (400km) en een natourvlucht vanuit Bierges (232km).

De eerste vlucht waarvan de duiven terugkwamen was de natourvlucht. De duiven werden om 8:15u gelost en om 11:17:56 werd de eerste duif geconstateerd door André Breman, op gepaste afstand gevolgd door een duif van Piet Breman en een duif van André Roetman. De jonge duivenvlucht vanuit Morlincourt werd gewonnen door Piet Breman, gevolgd door een duif van André Roetman en een duif van Karst en Gert de Lange.

Zaterdag 23e Zwartewaterrace

ZWARTSLUIS - Komende zaterdag staat de 23e editie van de Zwartewaterrace op de kalender. De organisatie verwacht dat ruim veertig teams naar Zwartsluis afreizen. 

Net als vorige jaren is start en finish bij de Kolksluis. Kijk op www.zwarte-water.nl voor alle informatie over de wedstrijden.