V.l.n.r. Fidel Yilmaz (maker doelpunt) en Teun van Zweden samen van AVV Swift en Jens Jurn Streutker. Foto Helmich Lubberts.
V.l.n.r. Fidel Yilmaz (maker doelpunt) en Teun van Zweden samen van AVV Swift en Jens Jurn Streutker. Foto Helmich Lubberts. Foto: Helmich Lubberts

Sportclub met lege handen terug uit Amsterdam

AMSTERDAM – Sportclub Genemuiden kwam zaterdag zonder punten terug uit Amsterdam. Gidel Yilmaz schoot AVV Swift na een dik uur op 1-0 en de Genemuidenaren konden die achterstand in de resterende tijd niet meer wegwerken. 

Dat AVV Swift een sterke ploeg is, weet Sportclub al een paar seizoenen. Vorig jaar leek Genemuiden ook op een nederlaag af te stevenen, maar aankoop Miedema boog de achterstand toen in de slotfase om naar een overwinning. Swift speelde in de competitie verder geen rol van betekenis meer, maar veel trainers loven de Amsterdammers. Swift oogde zaterdag aan het Olympiaplein fitter in de eerste helft en was ook de bovenliggende partij, maar tot grote kansen leidde dat niet. De wedstrijd leek niet echt op gang te komen en tot aan het rustsignaal gebeurde er weinig. 

Aderlating was dat Noureddine Boutzamar vroegtijdig met een blessure het veld moest verlaten. Daardoor mocht Jur van Dalfsen na lang blessureleed zijn rentree maken. Hij speelde onlangs ook al in een oefenduel mee. Ruim zestig speelminuten waren er uiteindelijk voor de middenvelder weggelegd waarin hij liet zien dat hij het spel nog niet verleerd is.

Niet te belopen

Na rust was het opnieuw Swift dat de toon zette. Zo was het Raj van Parerer die zijn kopbal in de handen van doelman Hidde Streutker zag belanden. Niet veel later was het wel raak. Een snelle uitbraak van de Amsterdammers bleek niet te belopen voor de verdediging van Genemuiden. De voorzet van Don Gambier was op maat en het was Yilmaz die de bal hard in het doel kon schieten.

De 1-0 achterstand noopte Sportclub Genemuiden om een tandje bij te zetten. Het probeerde dit ook wel, maar Swift bleek taaier dan gedacht. In de slotfase miste Yoran Popovic op een haar na en Jur van Dalfsen mocht zijn rentree ook niet belonen met een treffer. Gescoord werd er dan ook niet meer.

Zo heeft Genemuiden net als vorig seizoen drie punten na twee duels. Dat zijn er drie meer dan Berkum. De ploeg uit Zwolle komt zaterdag naar Sportpark de Wetering. Arbiter Brinkman geeft om 14.30 uur het eerste fluitsignaal van de derby.