Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

Informatieavond over appartementen begeleid zelfstandig wonen

Algemeen

GENEMUIDEN – Er zijn inmiddels 14 belangstellenden voor het initiatief waarbij mensen met autisme/niet aangeboren hersenletsel (NAH) begeleid zelfstandig kunnen wonen. En er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar in de Genemuider voorziening. Volgende week dinsdag is er een informatieavond.

“Op deze avond maken we kennis met de PGVZ, de toekomstige zorgaanbieder. Er zal door hen een presentatie worden gehouden en is er gelegenheid om vragen te stellen. Ook wordt er informatie gedeeld over de toekomstige locatie”, laat het toekomstige bestuur weten.

Aan de plannen om appartementen te laten bouwen voor jongens/meisjes die begeleid zelfstandig willen wonen in Genemuiden, wordt hard gewerkt. “Voor bewoners die hun eigen voordeur beheren, maar begeleiding nodig hebben bij het aanbrengen van structuur of hulp bij praktische zaken. Overdag hebben zij dagbesteding of werk en ontvangen zij een inkomen”, schrijft het bestuur.

Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar, waar mensen zich voor kunnen aanmelden. “Heeft u een zoon of dochter of ben jij een jongen/meisje met autisme/niet aangeboren hersenletsel en zoekt u of zoek jij voor de nabije toekomst een mogelijkheid begeleid zelfstandig wonen met een protestants-christelijke levensovertuiging?”, vraagt de organisatie. Die mensen zijn van harte welkom op de informatieavond op 20 september vanaf 19.45 uur in ‘t Olde Staduus. De avond duurt tot 21.30 uur.

Opgeven kan vóór 15 september via de website van de stichting Op weg met de ander. Die is te vinden via https://bit.ly/informatiegnm.

Enrico Kolk