Historicus Gert-Jan Westhoff
Historicus Gert-Jan Westhoff Foto: Enrico Kolk

Stadswandeling tijdens Genemuiden Kamerbreed

Algemeen

GENEMUIDEN - “Hier ben ik nou nog nooit geweest”, die opmerking klinkt regelmatig tijdens een stadswandeling door Genemuiden. Ook tijdens Genemuiden Kamerbreed kunnen mensen onder leiding van Gert-Jan Westhoff kennismaken met de geschiedenis van Genemuiden. 

De wandeling (gratis) begint om 10.30 uur bij het Historisch Centrum Genemuiden en duurt ongeveer anderhalf uur. De tocht door het historische hart van de tapijtstad voert door straten en steegjes waarbij Westhoff vertelt over onder andere architectuur, stadsbranden, gevelstenen en historisch straatmeubilair. “Veelal voorwerpen waar u misschien met grote regelmaat onachtzaam aan voorbij wandelt of fietst. Op de oude begraafplaats vertelt de heer Van Dijk aansluitend over de geschiedenis van deze dodenakker en wijst hij u daar op tal van bijzonderheden”, valt te lezen in een persbericht. 

Onder Van Dijks leiding wordt het laatste stukje van de wandelroute afgelegd, waarbij onderweg het ouderwetse aanspreken nog eens plaatsvindt. Na afloop zijn mensen welkom in de Oudheidskamer voor een kop koffie en een krakeling voor een euro.

Enrico Kolk