Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Breman en Sportclub samen op naar eeuwfeesten

(door Gerard Meijeringh) 

GENEMUIDEN - De eerste sponsoravond van Businessclub De Wetering van Sportclub Genemuiden in het nieuwe seizoen vond afgelopen vrijdag plaats bij de Breman Academy in Zwolle. Dat paste perfect bij een gedenkwaardige dag voor de hoofdklasser. De sponsoravond stond in het teken van de Breman Installatiegroep en een nieuw bijzonder sponsorcontract. Een verlenging van het hoofdsponsorschap met maar liefst acht jaar. Waar zie je dat nog? Bij Sportclub Genemuiden. Het zorgde vrijdagavond voor gevoelens van trots, saamhorigheid en emotie.

Het was een prachtig gezicht vrijdagavond. Een stralende Tien Breman op het podium toen voorzitter Raymond van Dijk van Businessclub de Wetering het grote nieuws bekendmaakte, dat extra kracht werd bijgezet met een confetti kanon. Breman Installatiegroep blijft hoofdsponsor en gaat door tot maar liefst 1 juli 2031. 

"Toen moest ik wel even een traantje laten. We moesten dit nieuws heel lang voor ons houden. Tot dit knalmoment”, aldus Breman, die zelf nooit heeft gevoetbald. "Maar ik ben altijd supporter geweest. En mijn vrouw is ook enthousiast. We gaan alle wedstrijden mee.”

Breman Installatiebedrijf was van 1980 tot 1983 de eerste shirtsponsor van Sportclub Genemuiden. Daarvoor steunde het bedrijf al de voetbalvereniging op verschillende manieren. Zo stelde Breman Mercedes-busjes beschikbaar voor het vervoer van elftallen naar uitwedstrijden. "Breman is er altijd geweest voor de hele club. Dat vinden wij belangrijk”, aldus Breman.

In 2008 keerde Breman terug op het shirt van Sportclub Genemuiden. Het contract werd daarna verschillende verkeren verlengd. De huidige verbintenis loopt af op juli 2023. Alle reden om met elkaar aan de tafel te gaan om de samenwerking ook in de toekomst voort te zetten. Daar rolde een nieuwe verbintenis uit voor maar liefst acht jaar. Dan kun je echt spreken van een langdurige relatie. 

"Het is mooi dat we dit voor de gemeenschap kunnen doen. En niks is mooier dan mensen gelukkig maken.” Het nieuwe contract wekt ook gevoelens van geluk op bij Sportclub Genemuiden. “Het is fantastisch dat we dit met vrijwilligers voor elkaar hebben gekregen. Dit zegt wat over Sportclub Genemuiden en Breman en de onderlinge relatie. Deze deal komt echt vanuit de Breman-familie. Dit is uniek en maakt ons trots. Dit geeft rust en energie. Het is heel bijzonder dat een familiebedrijf uit Genemuiden zo lang sponsort bij onze club. Van beide kanten is er veel waardering voor elkaar.” 

Van Dijk zegt dat Sportclub Genemuiden dankbaar is voor de nieuwe afspraken met de Breman Installatiegroep. "Geweldig dat Breman zich voor zo'n lange periode aan ons bindt. Dit zorgt voor rust én veel positieve energie binnen de vereniging. En het zorgt voor stabiliteit.”

Heel bijzonder is dat tijdens de nieuwe contractduur twee eeuwfeestjes worden gevierd. Breman Installatiegroep viert in 2025 het 100-jarig bestaan en in 2030 bereikt Sportclub Genemuiden deze mijlpaal. "Het is mooi dat we dit kunnen combineren”, aldus Tiem Breman.