Eenkhoorn laat zich zien in Canadees weekeinde

GENEMUIDEN – Pascal Eenkhoorn startte afgelopen weekeinde in twee Canadese wedstrijden die meetallen voor de World Tour. Vooral tijdens de Grand Prix Quebec toonde de Genemuidenaar zich vrijdag aan het front van de wedstrijd.

Op een kleine dertig kilometer van de finish sprong Eenkhoorn mee met een groep sterke renners. Ze liepen snel uit naar een voorsprong van een minuut, maar daarna schrok het peloton wakker. Dat zorgde uiteindelijk voor het einde van de kopgroep met Eenkhoorn. Die deed nog wat werk voor zijn kopman Wout van Aert en liet daarna het peloton los. De Fransman Cosnefroy verraste met een late uitval en won de koers op knappe wijze.

Montreal

Ook twee dagen later tijdens de Grand Prix Montreal reed Eenkhoorn in een dienende rol voor Van Aert. Die kwam uiteindelijk met de besten aan, maar verloor de sprint van de kopgroep met daarin vijf renners van Pogacar. Eenkhoorn kwam tien minuten later na de besten binnen.

De twee wedstrijden fungeren als voorbereiding op het WK Wielrennen. Eenkhoorn is daarvoor geselecteerd in de Nederlandse ploeg. Dan moet hij juist rijden voor Mathieu van der Poel, de grote rivaal van Wout van Aert. Eenkhoorn kan het daarmee overigens goed vinden.

Een paar weken geleden maakte de wielrenner uit Genemuiden bekend dat hij volgend jaar verkast naar de Belgische Lotto-ploeg. Hij hoopt daar meer kans op eigen succes te hebben. Ook lijken de kansen op het rijden van de Tour de France daar groter, hoewel Lotto nog wel moet strijden tegen degradatie uit de Pro Tour.

Tim Naberman, de andere profwielrenner uit Genemuiden, rijdt de komende week voor zijn ploeg DSM de Belgische semi-klassiekers Omloop van het Houtland en het Kampioenschap van Vlaanderen. Eenkhoorn zou die eerste koers aanvankelijk ook rijden, maar stond maandag niet meer op de startlijst.