Jens Jurn Streutker torent boven de Berkum-defensie uit, maar scoort niet.
Jens Jurn Streutker torent boven de Berkum-defensie uit, maar scoort niet. Foto: Helmich Lubberts

Sportclub laat met tien man twee punten liggen

(door Corne Schaart)

GENEMUIDEN - Het is Sportclub Genemuiden niet gelukt om thuis van Berkum te winnen. Nouredinne Boutzamar werd in de 51e minuut met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer gestuurd. Aanvoerder Jens Jurn Streutker baalt van het resultaat, maar is trots hoe zijn ploeg gestreden heeft.

De statistieken vooraf onder trainer René van der Weij waren veelbelovend. Elke derde wedstrijd van de competitie onder zijn leiding won Sportclub. Ook kreeg de ploeg in die wedstrijden geen goal tegen. Die statistiek kon na 14 minuten de prullenbak in. Nadat doelman Streutker eerst een afstandsschot van Rojer stopte, bleef hij even later het antwoord schuldig op een 'wippertje' van Mike van Eekeren (0-1).

Genemuiden reageerde snel. Een vrije trap van Boutzamar, werd door Berkum doelman Huib Veurink tot corner verwerkt. De daarop door Sijmon Eenkhoorn genomen corner werd bij de tweede paal door Berkum speler Robert Talens achter zijn eigen doelman gewerkt. Genemuiden drong verder aan. Een uitstekend schot van Sijmon Eenkhoon werd in de 21e minuut gered door de Berkum goalie en ook Streutker moest enkele malen optreden bij vrije trappen en corners van Berkum.

De eerste gele kaart was voor Nouredinne Boutzamar. Een kaart met gevolgen. Thijs Dekker van Sc Genemuiden verspeelde de bal, Boutzamar probeerde in de omschakeling van Berkum de bal te veroveren maar de scheidsrechter zag in die actie een overtreding en zelfs een gele kaart.

Rood voor Boutzamar

De tweede helft was 5 minuten onderweg toen Boutzamar met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten. Marc van de Meulen ging gretig naar de grond toen Boutzamar in een duel iets te laat was. Berkum maakte zoveel misbaar dat scheidsrechter Brinkman voldoende onder de indruk was en een tweede gele prent toonde.

Boutzamar: “Ik was inderdaad te laat bij de bal en had al onterecht geel. Ik gaf de scheidsrechter de kans om mij weg te sturen. Hij matste mij niet”. De wedstrijd, die pas toen een derbyachtige sfeer leek te krijgen, leek uit de hand te lopen. Maar ondanks gele kaarten voor Giorney Rojer en Robert Talens van Berkum en Nick Buitink bleven verdere rode kaarten uit.

Kansen voor Sportclub

In de 75e minuut schatte Popovic een uittrap van Streutker op juiste waarde. Zijn schot ging echter net naast het doel. Daarvoor raakte hij uit een corner al het zijnet. In de 81e minuut schudde Popovic vier Berkummers van zich af, maar hij zag zijn puntertje via binnenkant paal het veld weer in stuiteren. Jens Jurn Streutker kopte nadien ook op de paal. Tot slot verdween een kopbal van Jur van Dalfsen uit een corner in de handen van doelman Veurink. Aanvoerder Jens Jurn Streutker baalde na afloop: "Als je na vijftig minuten al rood krijgt en daarna toch veel kansen krijgt en weinig weg geeft, doe je het goed. Toch hadden we moeten winnen vandaag. We willen bovenin meedoen en dan moet je drie punten halen. Maar we hebben niet verloren en moeten het goede gevoel meenemen naar de volgende week."