Nieuw spektakel DESZ, Olympia '28 verliest thuis

ZWARTSLUIS – Aan het bekeravontuur van DESZ komt voorlopig geen einde. Na de spectaculaire 5-4 overwinning op Elim volgde zaterdag een 3-4 zege bij Zuidwolde. De Sluzigers stonden met 0-4 voor en lieten de thuisploeg nog gevaarlijk dichtbij komen.

Bij DESZ stond de van Genemuiden overgekomen Makkink voor het eerst in de basis. De Sluzigers liepen soepeltjes uit via Krabbe (twee keer), Naberman en Bakker. In de slotfase verslapte de concentratie en wist Zuidwolde nog tot 3-4 terug te komen. Er waren zelfs kansen op meer. Met zes punten lijkt een vervolg op het bekertoernooi voor de Sluzigers wel zeker. Volgende week komt SVBO nog naar Sportpark de Cingellanden.

Olympia ’28 verloor op eigen veld met 1-3 van CSV ’28. In een redelijke eerste helft verzuimden de Hasselters afstand te nemen, waarna een zwakke tweede helft werd afgestraft door de bezoekers. Patrick Reuvekamp schoot Olympia’28 in de 16e minuut prachtig op voorsprong. Zijn vrije trap vanaf ruim 25 meter vloog hard in de rechter bovenhoek: 1-0. Lang genieten van de voorsprong kon Olympia’28 niet, na een paar minuten stond de gelijkmaker alweer op het bord. In het restant van de eerste helft was Olympia’28 de bovenliggende partij. Goed uitgespeelde aanvallen leverden diverse kansen op, maar de aanvallers vergaten deze te promoveren tot een doelpunt.

De tweede helft kende een ander gezicht. CSV’28 kwam in de 62e minuut, op de rand van buitenspel, op 1-2. Olympia’28 kwam vervolgens niet meer tot het aanvalsspel en de kansen van de eerste helft. Op een enkele inzet van Snijder en een kopbal van Hamstra na waren er van Hasselter zijde vrijwel geen doelpogingen. In blessuretijd maakte CSV’28 het af: 1-3.

Na twee bekerwedstrijden heeft Olympia'28 nu 1 punt na het doelpuntloze gelijkspel vorige week uit bij Swift '64. Volgende week speelt Olympia'28 haar laatste bekerwedstrijd thuis tegen Noord Veluwe Boys.